Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kaip gyvensime mes ir pasaulis (2016-11-17)

Paskelbta: 2016-11-23


Pastaruoju laikmečiu labai daug istorinių įvykių ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Apie tai paprašėme papasakoti ir pakomentuoti mūsų nuolatinę lektorę – Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto profesorę Virginiją Jurėnienę. Ji ir apsilankė mūsų popietėje lapkričio 16-ąją.

Profesorė apibendrino tris visuomenės vystymosi bangas pagal A. Tofflerį ir trumpai pakomentavo, kas tai yra agrarinė, industrinė ir informacinė visuomenės, panagrinėjo populiacijos augimą pasaulyje, atskleidė 20 amž. mokslininko N. Kondratjevo ciklus.

Prelegentė palietė svarbiausius Amerikos rinkimų rezultatų aspektus, taip pat , kas lėmė ir kas prognozuojama po prezidentinių rinkimų Bulgarijoje ir Moldovoje. Analizavo Europos Sąjungos valstybių dabartinius santykius ir ateitį.

O kaip mes mąstome ir ko tikimės? Lietuvoje išrinktas naujas Parlamentas, kokios prognozės, kokie gali būti teigiami dalykai? Profesorė kalbėjo ir apie nedarbo lygį Lietuvoje bei skurdą. Beveik dvi valandas trukusi paskaita davė daug informacijos ir peno pamąstymams.

Senjorai labai dėkingi profesorei Virginijai Jurėnienei už įdomią ir labai informatyvią paskaitą apie svarbiausius įvykius pasaulyje.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021