Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Lietuvos vegetarų draugijos prezidentė (2008-06-11)

Paskelbta: 2008-06-13

 

Ar mes mokame teisingai maitintis? Esame ir skaitę, ir girdėję daug patarimų, kaip reikia maitintis, kad būtume sveikesni. Bet niekad nevėlu dar daugiau sužinoti.

Tad buvo labai įdomu paklausyti viešnios iš Vilniaus - Lietuvos vegetarų draugijos prezidentės, daktarės Ksaveros Vaištarienės. Per dvi valandas ji mums pažėrė daug informacijos apie maisto paskirtį ir mitybos funkcijas, maisto produktų derinimą ir mitybos režimą. Taip pat patarė, kaip reikia laikytis racionalios mitybos principų, kas tai yra makriobiotika ir vegetarinė mityba. Kaip pabrėžė Ksavera Vaištarienė, maisto paskirtis – tenkinti gyvybinius žmogaus poreikius, todėl būtina žinoti, kokie maisto produktai yra naudingi, o kokie - ne, be to žmogus privalo koreguoti savo mitybą tokia linkme, kad ji duotų kuo mažiau teršalų, kad maisto produktuose būtų pakankamai vitaminų, mineralinių ir skaidulinių medžiagų. Žinoma, ji papasakojo ir apie bado dietas, kokią įtaką jos gali padaryti žmogaus organizmui ,kaip pati išsigydė, laikydamasi bado dietos. Pateikė ir daugiau konkrečių pavyzdžių , kaip ne vienas žmogus, išklausęs jos rekomendacijų, pakilo iš sunkios ligos patalo.

Daktarė Ksavera Vaištarienė mums pateikė savo sveikatos kredo ir padovanojo savo kasdieninę maldą , akcentuodama jos poveikį žmogaus sveikatai.

Ar paklausę profesionalių ir vertingų patarimų , ką nors pakeisime mūsų mityboje – tai priklausys tik nuo mūsų pačių.

                                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021