Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenė. Iš susitikimo su kun. Algirdu Akelaičiu - Apie tikėjimą (2016-09-14)

Paskelbta: 2016-09-15


2016 m rugsėjo 14 d. Kristaus Prisikėlimo bazilikos parapijos šeimų bendruomenė antruoju šio sezono susitikimu pradėjo paskaitų ir pokalbių ciklą tikėjimo gilinimui.

Nors šeimų bendruomenė renkasi jau penkerius metus, tačiau kiekvieno sezono pradžia mums tarsi nauja knyga – su nekantrumu laukiame naujų temų, įdomių pašnekovų.

Simboliška, kad pirmąjį pokalbį su bendruomene pravedė vienas pirmųjų mūsų dvasios vadovų kun. Algirdas Akelaitis. Prisiminiau seniau buvusį aktualų posakį: „Prie gero rašytojo reikia padirbėti peiliu“. Posakis turi dvi prasmes: tiesioginę – kartais naujos knygos lapus tekdavo perpjauti arba perkirpti, kad galėtum atsiversti puslapį; ir netiesioginę, kuri reiškia, kad po parašytais žodžiais glūdi daugiasluoksnė prasmė.

Tą ramų ir jaukų vakarą peilių prireikė pyragams supjaustyti. Iš pažiūros paprastiems kun. A. Akelaičio klausimams: „Kas yra tikėjimas?“, „Kam jis reikalingas?“ nepakako trumpų jau žinomų atsakymų, prireikė ir gilesnio filosofinio pjūvio. Buvo linksma ir įdomu atrasti, kad pažvelgę giliau į tikėjimo prasmę, kiekvienas mes matome skirtingus sluoksnius, kurie susidaro iš mūsų asmeninės patirties, žinių, jausmų.


Supratome, kad tikintis žmogus nebūtinai laimingesnis ir teisesnis, bet būtinai kitoks. Mus jungia bendros krikščioniškos vertybės, be kurių būtumėm tik vienišos baltos varnos.

Ieva Kuodienė, Kristaus Prisikėlimo bazilikos šeimų bendruomenė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021