Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Su džiaugsmu pasitinkam Kalėdas (2015-12-23)

Paskelbta: 2015-12-23

Kauno „Saulės“ gimnazijos moksleiviai su džiaugsmu pasitinka Kalėdų šventę. Visą gruodžio mėnesį, atsiliepdami į Popiežiaus paskelbtus Šventuosius Gailestingumo metus, moksleiviai jungėsi įvairiose veiklose darydami gerus darbus.

Tikybos mokytojos pakviestos, gimnazijoje lankėsi Kristaus Prisikėlimo parapijos Caritas organizacijos atstovės, kurios vadovaujamos koordinatorės Jūratės Matikovienės, pravedė visą eilę susitikimų su įvairių klasių kolektyvais. Pristatydamos Caritas moterų daromus gerus darbus, jos pakvietė moksleivius patirti gailestingumo džiaugsmą jungiantis į konkrečias veiklas ir darant gerus darbus, kurie gali pradžiuginti ne tik tuos, kuriems reikalinga pagalba, bet ir juos pačius.

Moksleiviai dalyvavo akcijoje „Gerumas mus vienija“ platindami žvakutes, organizavo kasmetinę labdarą ir aplankė Žaliakalnio vaikų dienos centrą, o svarbiausiais išbandymas buvo „Praktinio gerumo diena“, kurią organizavo Caritas vadovė. Į šią akciją jungėsi virš 80 gimnazijos moksleivių.

Moksleiviai lankė vienišus, sergančius ar tiesiog garbaus amžiaus senelius, kuriems padėjo pasiruošti Kalėdų šventei. Prieškalėdinį laikotarpio pasirengimą moksleiviai užbaigė dalyvavimu Advento rekolekcijose.

Vėliau gimnazijoje vyko prieškalėdinė popietė „Sušilkime kalėdine viltim“, kurioje lankėsi Kristaus prisikėlimo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius. Palaiminęs ant adventinėmis žvakėmis papuošto stalelio padėtus kalėdaičius, klebonas kalbėjo:  „Ar esate sudarę dovanų sąrašą? Daugelis žmonių svarsto, ką padovanoti artimiesiems. Dažnai rūpinamės, kaip gražiai pasirodyti, padovanoti originalius, ypatingus, unikalius dalykus. Kai neturime pinigų, galime padovanoti savo kūrybiškumą.

Noriu pacituoti kelis Vatikano radio pasiūlymus. Taigi, pirmasis patarimas – dovanokite laiką. Tai turbūt brangiausia dovana, nes laikas, kurį padovanojate niekada negrįš, tai lobis, kurio netenkate. Gal galite sutaupyti nuo kažkiek kelionių ir tą laiką padovanoti šalia esantiems žmonėms.

Dovanokite atleidimą - tai tinkamas metas peržiūrėti mazgus, kuriuos turite širdyje ir ne tik atleisti simboliškai, žvelgiant į dangų, tačiau atleisti taip, kaip jums buvo atleista, konkrečiai prieinant ir paspaudžiant ranką, ar ištariant gerą žodį, palinkėjimą.

Atverkite širdį, atsikratykite išankstinių nuostatų, priimkite kitus kaip dovaną. Išmokite klausytis tylėdami.Venkite pertraukti, vertinti tai, ką girdite. Klausykitės ne tik todėl, kad pasirodytumėte mandagus, tačiau rodydami meilę.

Dovanokite dėmesingą žvilgsnį ir savo dėmesį. Jūsų žvilgsnis tebūna suderintas su mintimis ir širdimi. Dovanokite savo nesavanaudišką draugystę. Išdrįskite pažinti kitą. Nuostabi ir didelė dovana pasiūlyti draugystę kažkam, iš kurio nesitikite gauti jokios naudos.

Linkiu su džiaugsmu sutikti Šventas Kalėdas! Lai kiekvieno jūsų dvasia bus papuošta gerumu ir gailestingumu savo artimui”– palinkėjo klebonas. Vėliau, pasidalinus laužiamais kalėdaičiais, visi stebėjo naują gimnazijos moksleivių paruoštą miuziklą “Ledo šaly”.

Kauno Saulės gimnazijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021