Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Neakivaizdinė kelionė į Ispaniją ir Portugaliją (2015-11-18)

Paskelbta: 2015-11-27

Rugsėjo mėnesį mūsų parapijos Šeimų bendruomenės nariai turėjo piligriminę kelionę – Ispanija – Portugalija. Kartu su jais keliavo mūsų klebonas mons. Vytautas Grigaravičius.

Tad apie šią kelionę jis ir papasakojo senjorų popietėje lapkričio 18-ąją. Piligriminė kelionė - atsigręžimas į save, į Dievą, į savo artimą...

Turėjome prasmingą valandą, klausydamiesi pasakojimo ir matydami nuotraukas, nors ir neakivaizdžiai keliavome piligrimų keliu. Barselona jos senamiestis, jos aikštės, gatvės, A. Gaudi Šventosios Šeimos bažnyčia, viena orginaliausių pasaulyje, Monserato kalnas ir jame esantis vienuolynas, jo akcentas – Juodosios Madonos statulėlė.

Vėliau miesteliai - Manresa, Verdu, o Toledas – miestas susijęs su Teresės Akvilietės vardu. Ir Fatima, kur plūsta maldininkai ir piligrimai iš Vakarų Europos. Salamanke ekskursija po miestą šv. Teresės pėdomis, baskų regione aplankomas San Sebastianas.

Gaila, kad tais keliais keliavome neakivaizdžiai, bet galbūt dar ir iš mūsų tarpo ne vienas senjoras tai pamatys tikrovėje.

Baigdamas pasakojimą, klebonas mons. Vytautas akcentavo, kad piligriminei kelionei reikia pasiruošti, tuomet ji suteiks ne tik pažinimą, bet ir dvasinio praturtėjimo pojūtį.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021