Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Lapkričio 15 d., sekmadienio vakarą, Kauno M. V. J. Kristaus Prisikėlimo bazilika nušvito Prancūzijos vėliavos spalvomis (2015-11-15)

Paskelbta: 2015-11-15

Lapkričio 15 d., sekmadienį, 11.00 val. ir 18.00 val. Kauno M. V. J. Kristaus Prisikėlimo bazilikoje buvo aukojamos šv. Mišios už prancūzų tautą nukentėjusią nuo teroristinio išpuolio.

11.00 val. Sumos šv. Mišiose parapijos klebonas mons. V. Grigaravičius pareiškė užuojautą prancūzų tautai, pakvietė tikinčiuosius melstis, solidarizuotis su viso pasaulio geros valios žmonėmis ir perskaitė Paryžiaus arkivyskupo kardinolo André Vingt-Trois žinią „Nesileiskime, kad užvaldytų panika ir neapykanta“ dėl penktadienį vakare įvykdytų teroristinių išpuolių.


Žinioje kardinolas praneša, kad po atakų, įvykdytų sausio mėnesį, po išpuolio šią savaitę Beirute ir daugybės kitų įvykdytų pastaraisiais mėnesiais ypač Nigerijoje, kitose Afrikos šalyse, Prancūzija vėl pažino gedulo skausmą, susidūrusi su grupės fanatikų įvykdytu barbariškumu.

Vakare 18.00 val. šv. Mišias aukojo J. E. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.


Homilijoje vyskupas kvietė pasitikėti Mergele Marija, Gailestingumo Motina, kuri teįkvepia mums išminties ir tesužadina širdyse pasiryžimą siekti meilės ir taikos.

Eifelio bokšto šviesoms užgesus, pasaulis nelieka abejingas ir apšviečia didžiausius objektus ir simbolius Prancūzijos vėliavos spalvomis.


Vakare Kristaus Prisikėlimo bazilika solidarizuojantis su visu pasauliu taip pat nušvito Prancūzijos vėliavos spalvomis -  mėlyna, balta ir raudona.>>>

                                                 Kristaus Prisikėlimo  parapijos informacija 


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021