Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kaip Jonukas nuotakos ieškojo? (2015-09-23)

Paskelbta: 2015-09-29

Rugsėjo 23-oji - saulėta diena, kuo džiaugėsi senjorai, nes keliavo Senamiestin – į P. Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejų.

Čia dalyvavo edukacinėje programoje “Kaip Jonukas nuotakos ieškojo?“ Tai žaismingas animacinis filmukas, kaip Jonukas keliauja per Lietuvos regionus. Mes ne tik pamatėme , bet ir išgirdome edukatorės Ritos Šuopienės pasakojimą apie Lietuvos etnografinius regionus, kokios jų sostinės, kokie tautiniai kostiumai. Juk tautinis kostiumas pasako, kas mes esame.


Edukatorė išsamiai pasakojo apie kiekvieno regiono kostiumus, sijonus, liemenes, prijuostes, papuošalus. Įdomi liemenių istorija, prijuostės turi net sakralinę reikšmę, žemaitės nešiodavo net po 5-6 pasijonius, karoliai ne tik iš gintaro, bet ir koralų.

Sužinojome, pamatėme  tautinių kostiumų skirtybes ir grožį, o susipažinus su tautiniais drabužiais, laukė smagus žaidimas – protų mūšis. Žinias būtina patikrinti. Lietuvoje penki regionai, tad susiskirstėme į penkias komandas, kapitonai išsitraukė burtus ir startas mūšiui. Reikėjo susirasti regioną ir iš trafaretų sudėti tautinį kostiumą. Trys komandos pasirodė labai šauniai, kitoms sekėsi sunkiau, bet buvo labai įdomu. Nugalėtojai gavo prizus, buvo ir paguodos prizas. 

Nuotaikinga popietė muziejuje tęsėsi. Muziejininkė Laura Lukenskienė pakankliavo visų regionų kanklėmis , o po to pakvietė kartu padainuoti. Senjorai aktyviai prisijungė ir skambėjo mūsų tautinės dainos.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021