Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Latvijos universiteto pučiamųjų instrumentų orkestro koncertas bazilikoje (2015-09-27)

Paskelbta: 2015-09-28

Rugsėjo 27 d. Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika sulaukė muzikalių svečių iš Latvijos. Jau antrą kartą Latvijos universiteto pučiamųjų orkestro muzikantai bei solistai, vadovaujami dirigento Janio Purinš, apsilanko mūsų parapijoje.


Koncerto pradžioje klebonas mons. Vytautas Grigaravičius pasveikino svečius, pasidžiaugęs geranoriška bendryste,  kad jų pučiamųjų instrumentų orkestras mielai sutinka džiuginti sakraline muzika mūsų bazilikoje.

Nors atstumas tarp Rygos ir Kauno yra didelis, bet vadovo Janio dėka jis tapo artimas. Dar pavasarį vadovas kreipėsi į mus, norėdamas surengti šį koncertą bazilikoje.


„Mus labai patiko koncertuoti pirmą kartą, malonu atvykti ir dabar. Ačiū, kad priimate, ir didelis ačiū už galimybę koncertuoti jūsų bazilikoje. Galvoju, kad po kiek laiko vėl pasimatysime“, -  kalbėjo Janis Purinš.


Koncerto metu skambėjo Johan Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Morten Johannes Lauridsen, Cezar Frank , Eduardas Balsio bei kiti kūriniai, kuriuos atliko Laima Krigere (sopranas), Alise Golovacka (fleita) ir Paulina Pitenko (saksafonas).


Nuoširdžiai dėkojame mieliems broliams latviams už koncertą ir laukiame kito susitikimo.

Fotografija E. Ališausko

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021