Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių sambūryje - Padėk, o Marija...(2015-09-08)

Paskelbta: 2015-09-11

Antrąjį rugsėjo trečiadienį taip pat susirinko gausus būrys senjorų į popietę. Šį kartą svečiavosi visų senjorų laukiama, daug kartų skaičiusi mums paskaitas Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto profesorė Virginija Jurėnienė.

Ji priminė, kad žmogus, nežinantis istorijos yra vargšas, nes istorija – mokslų motina. Įvertindama, kas šiuo metu vyksta pasaulyje, lektorė mums atskleidė esminius istorijos faktus net nuo XIII amžiaus, kas vyko Europoje, Azijoje, kas buvo užkariautojai, kodėl kilo I ar II Pasauliniai karai, kas tai buvo Osmanų imperija, kas šiuo metu vyksta Europos sąjungoje, kokios nuotaikos Italijoje, Turkijoje. Ir dar daug kitų konkrečių istorijos faktų, kviesdama paanalizuoti, pamąstyti.

Profesorė pasidžiaugė, kad mūsų būrys vis toks pat gausus, žingeidus, palinkėjo sveikatos, stiprybės ir gražaus bendravimo, dvasinio peno, kad širdys sustiprėtų.

Popietę baigėme Jono Pauliaus II malda į Mariją: „Padėk, o Marija, piliečių bendruomenei tapti vis labiau solidariai, dirbant išsaugoti gyvą teisingumo jausmą, nuolatos augti broliškume, padėk mums visiems vilties horizontus išplėsti iki Amžinosios Dangaus tikrovės...“

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021