Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ 2015 - 2016 metų atidarymas (2015-08-31)

Paskelbta: 2015-08-31

Rugpjūčio 30 d., sekmadienį, 12.00 val. konferencijų salėje vyko projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ 2015 - 2016 metų atidarymas.

Sveikinimo žodį tarė parapijos klebonas mons. V. Grigaravičius: „Sveikinu visus susirinkusius į šio projekto atidarymą. Šiandien kviečiu jus pamąstyti ką mums reiškia kryžius, nes parodų salėje atidaroma lenkų fotografo Andrian Wykrota foto paroda „Ekstramalus kryžiaus kelias“


Klebonas kalbėjo, kad kiekvienas žmogus susiduria su kryžiumi - gyvenimo kryžiumi. Su kryžiumi susiduriame labai dažnai, kiekvienas namuose turime turėti kryžių, kuris turi būti padėtas matomiausioje vietoje. Atrodo prisilieti prie jo ir viskas pasikeičia kitaip...

Monsinjoras dalijosi prisiminimais iš piligriminės kelionės po Šv. Žemę, prisiminė Golgotos kalną ir kryžiaus kelią, kuriuo ėjo Jėzus. Jėzus nešė kryžių per patį miestą, kuriame virė gyvenimas, prekiavo turgaus prekeiviai. (tai buvo netikėta, nes kryžiaus kelias ėjo tiesiai per miestą).

Matant Jėzaus nešamą kryžių įžvelgiame keletą dalykų: pirmiausia – turime būti kantrūs gyvenimo kelyje, toliau matome stiprybę, nes tik iš kryžiaus mes galime pasisemti stiprybės. Jėzus nešė ir nedejavo, nes kryžiaus galia yra prisikėlimo viltis.

Vėliau projekto atstovas dailininkas V. Lagunavičius supažindino su konferencijų salėje atidaroma paroda.  Tai lenkų fotografo A.Wykrota foto paroda, (fotografas dalyvavo „Kaunas Photo“ festivalyje „Siekiamybė“).


„Ekstramalus kryžiaus kelias“ – ištvėrę drąsą, parodę ištvermę ir derinantys orientavimosi   sportą piligrimai nuėjo keliasdešimt  kilometrų. Viskas fotografuota vėlai vakare ir naktį. Pirmasis žygis buvo 2009 metais. Metams bėgant šis piligrimų žygis tampa vis populiaresnis. 2014 m. jau dalyvavo beveik 300 žmonių.

Rugsėjo 6 d. 12.00 val. bazilikos konferencijų salėje kviečiame į susitikimą  su fotografu A.Wykrota, jo parodos „Ekstremalus kryžiaus kelias“ aplinkoje.

 

 Kristaus prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021