Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Renginyje „Dialogas – žodis ir spalva“ – aktorė Eglė Mikulionytė, tapytojo Vytauto Eigirdo paroda ir… neužmirštuolės žiedai (2015-01-11)

Paskelbta: 2015-01-12

Sausio 11 d., trečiąjį sekmadienį po šv. Kalėdų, į konferencijų salę susirinko projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ renginių gerbėjai, o tarp jų ir garbios viešnios – LR Seimo narės Rasa Juknevičienė, projekto rėmėja, ir Dalia Teišerskytė.

Šią darganotą, permainingą ir viesulingą popietę teatro ir dailės mylėtojų širdis sušildyti pakvietė Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė Eglė Mikulionytė ir šviesios atminties tapytojo Vytauto Eigirdo paroda. 


Renginio lankytojus taip pat maloniai nudžiugino svečiai iš VŠĮ „Kauno aklųjų ir silpnaregių centro“ , vytelių pynimo klubo „Prakalbintas žilvitis“ vadovas Virginijus Šlipavičius su žmona Roma bei klubo nariais.

Parapijos klebonas mons. V. Grigaravičius, pasveikinęs visus Naujųjų metų proga, kalbėjo, kad šiandien Bažnyčia švenčia Jėzaus Krikštą. Todėl jis pakvietė ne tik prisiminti savo krikšto tėvus, bet ir jų pareigą rūpintis krikštavaikių dvasiniu gyvenimu: mokyti elgtis krikščioniškai, lydėti juos rengiantis Pirmajai Komunijai, Sutvirtinimo sakramentui.

„Kas buvo pernai, bus ir šiemet. Pildysime savo gyvenimo širdies kerteles ir 2015 metais. Talentingi žmonės jau aštuntus metus dalijasi su jumis gėriu, meile, kūryba. Džiaugiuosi, kad galime būti kartu“, – kalbėjo aštuntus metus projektui vadovaujantis Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius ir aktorius Egidijus Stancikas, pristatydamas vytelių pynimo klubo „Prakalbintas žilvitis“ narius . Šių darbščių bei kūrybingų žmonių rankų sušildytais, širdžiai mielais gaminiais – krepšeliais, pintinėmis, padėklais, staleliais – parodų salėje galėsime gėrėtis visą mėnesį.

Aktorė Eglė Mikulionytė – laimingas žmogus, išaugęs muzikų šeimoje. Eglė skaitė eiles iš A. Zalatorienės knygos „Laiko sauja“, o mama Aldona jai pritarė smuiko melodija. Aktorė taip pat pasidalijo studijų laikų prisiminimais ir perskaitė surinktus iš senelių eilėraščius. Teatro direktorius E. Stancikas pasidžiaugė, kad greitu laiku žiūrovai galės aktorę E. Mikulionytę pamatyti J. Jurašo spektaklyje „Barbora“, kuris bus skirtas aktorės jubiliejui.

Tapytojo Vytauto Eigirdo paroda „Aš gyvas“, surengta sesers menotyrininkės L. Eigirdaitės bei jo artimųjų, paliudijo, kad Vytautas tarsi gyvas.

Projekto vadovas E. Stancikas pakvietė nutiesti tiltą „in memoriam“ Vytautui Eigirdui poeto G. Patacko eilėraščiu, o prie jo prisijungė LR Seimo narė D.Teišerskytė, taip pat perskaičiusi dailininkui V. Eigirdui skirtą eilėraštį.

Mintimis apie šį menininką bei jo darbus dalijosi režisierius V. Balsys ir architektas A. Karalius. „Jo darbuose figūruoja trys spalvos – visiškai juoda, balta ir dramatiškai raudona. Tai liudija apie audringą dailininko asmenybę, tai giliai jaučiantis, aistringai ginantis savo poziciją žmogus. Tapyboje, kuri kalba geriau nei žodžiai, vyrauja šios temos: nukryžiavimas, puolimas, prisikėlimas. Eigirdas mokėjo džiaugtis gyvenimu, jo šaknys buvo Kauno Žaliakalnyje, kuriame buvo įsikūrusi ir studija.“

„Aktorės Eglės žodis ir Vytauto tapyba šiandien dera. Vytautas ir šiandien yra kartu“ – kalbėjo tapytojo sesuo Loreta. Ji padėkojo visiems, kurie padėjo surengti šią parodą.

Projekto rėmėja, Seimo narė R. Juknevičienė prisipažino atvykusi dėl aktorės E. Mikulionytės, tačiau džiaugėsi, kad dailininko V. Eigirdo darbai parodų salėje susišaukia su aktorės E. Mikulionytės išgyvenimais spektakliuose ir tarsi skirti Sausio 13- ajai – Laisvės gynėjų dienai. 

Seimo narė Rasa Juknevičienė kalbėjo, jog prieš dvejus metus gimė tradicija Sausio 13-ąją, reiškiant pagarbą kovotojams už mūsų laisvę, prisisegti prie atlapo neužmirštuolės žiedą. Todėl visi susirinkusieji gavo po neužmirštuolės žiedą kaip priminimą, kad tautos laisvę visada reikia branginti ir už ją aukotis. 

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021