Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių sambūris - Istorinėje Prezidentūroje (2014-10-08)

Paskelbta: 2014-10-14

Spalio 8-ąją gausus būrys senjorų rinkosi Istorinės Prezidentūros sodelyje. Ir neatsitiktinai nusifotografavome prie Prezidento Antano Smetonos skulptūros.

Šiemet sukako 140-osios jo gimimo metinės, todėl čia ir apsilankėme. Gidės Justina Minelgaitė ir Ingrida Jakubavičienė priminė Prezidentūros istoriją, o parodoje, skirtoje A. Smetonai, pamatėme ir išgirdome apie jo gyvenimą Amerikoje. 


Kitoje parodoje apie tarpukario inteligentus, gidės pasakojo ne tik apie A. Smetonos, bet ir kitų prezidentų, žymių inteligentų gyvenimą. Kas buvo tie inteligentai tarpukario Lietuvoje? Inteligentai – tautos smegenys, per juos tautos didybė reiškiasi; valstybės piliečiai, kuriems visuomenės reikalai brangesni už savuosius; tautinio tapatumo bei valstybinio subrendimo reiškėjai; visuomenės pažangos skatintojai.

Tai labai gražiai ir išsamiai atskleidė vaizdinga ekspozicija ir gidžių pasakojimai. Įdomu buvo pažiūrėti ir kino filmą, kuriame dokumentiniai kadrai apie Prezidentą Antaną Smetoną, apie to meto Lietuvos gyvenimo įvykius.

Dvi valandos praleistos Istorinėje Prezidentūroje mus praturtino ir džiugino, kad mes turime turtingą tautos istoriją ir privalome nepamiršti bei didžiuotis savo tautos iškiliais žmonėmis. Įsimintini pirmojo Lietuvos Prezidento žodžiai pasakyti minint Lietuvos Nepriklausomybės dešimtmetį: „Laisvas yra žmogus, kurs nori, ryžtasi ir gali klausyti dievino balso. Laisva esti tauta, kol ji taip klausyti moka“. 

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021