Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Baigiamasis koncertas „Vasaros muzikos vakarai" bažnyčios terasoje (2014-08-31)

Paskelbta: 2014-09-04


Rugpjūčio 31 d. baigiamajame koncerte  „Vasaros muzikos vakarai" Prisikėlimo bažnyčios terasoje gausiai susirinkusieji klausytojai mėgavosi arfos, fleitos ir vargonų muzikos garsais, kurie kūrė ypatingą nuotaiką: aidėjo terasoje, rezonavo sielose, kol užgeso su paskutiniais saulės spinduliais.


Koncerte dalyvavo profesorė Virginija Survilaitė, fleita grojo jos sūnus Vytenis Gurstis. Ir Aistė Baliunytė . V. Survilaitė yra viena žinomiausių vargonininkių Lietuvoje, sūnus yra 17-os Nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas, baigęs mokslus Karališkoje muzikos akademijoje Londone, šiuo metu studijas tęsia Kelno aukštojoje muzikos mokykloje, Aistė Baliunytė - viena perspektyviausių mūsų šalies arfininkių. Ji pirmoji ir vienintelė Lietuvos arfininkė įrašiusi savo solinį kompaktinį diską Japonijoje. Šiuo metu studijas tęsia Nacionalinėje muzikos akademijoje Paryžiuje.

Parapijos klebonas ir šio koncerto sumanytojas mons. Vytautas Grigaravičius padėkojęs atlikėjams, klausytojams už dalyvavimą ir bendrystę, pasidžiaugė, kad šį koncertų ciklą rėmė Ritos ir Arvydo Garbaravičių šeima. Kaip padėkos simbolį įteikė jiems Palaimintojo vyskupo Jurgio Matulaičio medalį.

O vakaro kulminacija buvo mons. Vytauto Grigaravičiaus ir Kauno muzikinio teatro solisto Mindaugo Zimkaus atliktas kūrinys César Franck „Panis Angelicus“. Susirinkusieji atsistoję ir ilgomis ovacijomis dėkojo už nuostabią emociją.

Prietemoje, žvakių šviesoje baigėsi koncertas. Klausytojai skirstėsi su viltimi, kad ir kita vasara sukvies juos čia - į unikalią, fantastišką, su natūralia Kauno panoramos dekoracija erdvę - Prisikėlimo bažnyčios terasą.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021