Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Gyvo garso ir liudijimų vakare – Aldona Kerpytė ir Sigitas Stalmokas (2014-08-01)

Paskelbta: 2014-08-05

Rugpjūčio 1 d. mažojoje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje vyko gyvo garso ir liudijimų vakaras, kurį organizavo Marijos radijas bei Pakutuvėnų bendruomenė. Tokie vakarai organizuojami du kartus per mėnesį ir tiesiogiai transliuojami Marijos radijo bangomis penktadieninės laidos, skirtos jaunimui, „Pasilik su mumis, Viešpatie“ metu. 


Nuo balandžio mėnesio rengiamuose vakaruose jau yra dalyvavę Artūras Chalikovas, Arūnas Raudonius, Vytautas Kairys, Eugenijus Kanevičius, Martynas ir Inga Kuliavai, Justas Daugininkaitis, Indrė Dirgėlaitė.

Rugpjūčio 1 d. vakarą pradėjęs parapijos vikaras kun. Nerijus Pipiras, pasidžiaugęs gražia tradicija - su žinomais Lietuvos žmonėmis kartu ieškoti Dievo artumo, pristatė šio vakaro svečius – Klaipėdos Šv. Pranciškaus Onkologijos centro direktorę Aldoną Kerpytę ir saksofonininką Sigitą Stalmoką.

A. Kerpytė pasakojo apie tai, kaip didelių išbandymų metu (sirgo sunkiomis ligomis, tame tarpe ir onkologinėmis) ieškojo Dievo, Jį atrado, kaip prasidėjo Šv. Pranciškaus onkologijos centro kūrimas, kokia šio centro misija.

Baigdama savo liudijimą, visus susirinkusiuosius ir Marijos radijo klausytojus ragino būti vilties piligrimais savo aplinkoje. Pasak jos, kasmet apie 18 000 žmonių Lietuvoje išgirsta diagnozę „vėžys“. Todėl labai svarbu su šiais žmonėmis dalintis viltimi, išmokyti juos pasitikėti Dievu ir savimi.

Saksofonininkas S. Stalmokas vakaro metu atliko keletą muzikinių kūrinių.

Baigiantis transliacijai, vakaro svečiams nuoširdžiai dėkojo parapijos vikaras kun. N. Pipiras, kviesdamas visus dalintis viltimi vieni su kitais tam, kad būtų mažiau skausmo ir nevilties. 

Kitas gyvo garso ir liudijimų vakaras mažojoje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje numatytas rugpjūčio 15 d. Jame dalyvaus džiazo muzikantas Dominykas Vyšniauskas.

Fotografija Vytauto Tauro.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021