Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Ketvirtasis „Vasaros muzikos vakarai“ koncertas bažnyčios terasoje (2014-07-20)

Paskelbta: 2014-07-31

Liepos 20 d.  „Vasaros muzikos vakarai“  ketvirtajame koncerte  Prisikėlimo bažnyčios terasoje klausytojų širdis virpino pučiamieji muzikos instrumentai, tai fleitos ir obojus. 


Koncerte dalyvavo muzikantų Gelgotų šeima. Gelgotų pavardė, kaip firminis ženklas, jų muzikavimas visada žavi klausytojus.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Valentinas Gelgotas - aukščiausios vidinės ir muzikinės kultūros menininkas, sūnus Giedrius - fleitos virtuozas, dukra Justė - pirmoji moteris Lietuvoje pradėjusi groti obojumi, tą vakarą tapusi obojaus virtuoze, atrakino gausiai susirinkusių klausytojų širdis.

Gelgotų atliekama muzika skambėjo tarsi krištolo šaltinių garsai, kurie skalavo, pakylėjo ir nuramino, ištirpdė abejones, sušildė ir atšaldė. Šeimos koncertą žaviai papildė nuostabusis sopranas - Gunta Gelgotė, Giedriaus Gelgoto žmona. „Visada troškau išreikšti save vis kitose erdvėse, tačiau ši erdvė mane tiesiog pakerėjo"- džiaugėsi solistė iš Latvijos, jau šešerius metus gyvenanti ir dainuojanti Lietuvoje.

Koncerto pabaigoje skambėjo Naujų idėjų kamerinis orkestro „NI & Co” įkūrėjo ir meno vadovo bei dirigento, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureato, kompozitorius Gedimino Gelgoto kūrinys. Publika buvo sužavėta!

Klausytojai neskubėjo skirstytis. Jie kalbino nuostabiąją šeimyną, dėkojo renginio sumanytojui ir globėjui monsinjorui Vytautui Grigaravičiui bei rėmėjams Arvydui ir Ritai  Garbaravičiams.

Fotografijos J.Lekavičiūtės.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021