Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Jaunų šeimų stovykla Šventojoje (2014-07-29)

Paskelbta: 2014-07-30

Liepos 20 - 22 d. Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos jaunos šeimos išsiruošė į vasaros stovyklą prie Baltijos jūros Šventojoje. Svajojome, kad Dievas duotų gražų orą, šiltą vandenį ir smagų pabuvimą kartu su kitomis šeimomis, pabendrauti bei artimiau susipažinti. Džiaugiamės, kad galėjomės pailsėti ir mėgautis Dievo grožiu gamtoje ir Dievo gerumu kitų šeimų geranoriškume bei vienas kito pagalboje.


Penkios šeimos su mažamečiais vaikais apsigyveno Marijos Jūrų Žvaigždės parapijos nameliuose Šventojoje. Džiaugiamės saulutės šiluma, vaikų juoku, pušyno kvapu bei jūros gaiva. Mūsų vaikai taip susidraugavo, kad mažieji džiaugsmingai vaikščiojo susikabinę rankomis po pievutę, esančią viduryje namelių. Atrodė, kad jiems tiesiog smagu būti kartu. Jie žaidė, vieni kitus gaudė, rinko pušų kankorėžius ir statė smėlio pilis. Tuo tarpu tėveliai džiaugėsi savo vaikų draugyste ir šeimų bendryste, dalinosi savo tėvystės patirtimi bei išgyvenimais. Nors kiekvienos šeimos mitybos įpročiai buvo skirtingi, bet kiekviena šeima praturtino kitas savo skanėstais. Rytais Tomas vaišino vaisių kokteiliais, pietums valgėme sveikuoliškas košes, o vakare Arvydas su Asta stiprino visus keptais šašlykais ir dešrelėmis.

Astos ir Arvydo šeima su trimis mažamečiais vaikais pirmą kartą išvydo Baltijos jūrą. „Jūra yra tokio grožio, kad dar niekad nesame tokios matę, negalėjome patikėti, kokia ji graži. Atrodė, kad tai yra nerealu, tarsi kaip filme ar knygoje. Negalėjome atsigrožėti jūra nei sugerti visos jos gaivos. Jūra, ji tokia nuostabi! Prabudus ryte, vaikų pirmi ištarti žodžiai buvo: ,Mamyte, kada eisime prie jūros, o ne valgyti noriu‘. Vaikai taip susidraugavo su kitais vaikais, kad net nenorėjo pasitraukti nuo jūros ir nuo smėlio. Jiems buvo labai smagu, buvo labai patenkinti, kad susirado naujų draugų”, - dalinosi savo įspūdžiais šeima.

Vakarais visi kartu meldėmės šv. Mišiose Šventosios bažnyčioje, o sekmadienį, klebono Vidmanto Griciaus pakviesti, dalyvavome Marijos Škaplierinės atlaiduose Šv. Andriejaus parapijoje Laukžemėje, netoli Šventosios. Jau nuo 1583 metų Laukžemėje buvo bažnyčia, kurioje žmonės meldėsi, o 1850 metais pastatyta dabartinė Šv. Andriejaus bažnyčia, kurią 1852 metais konsekravo vyskupas Motiejus Valančius. Gera buvo melstis jaukioje, medinėje bažnytėlėje ir prašyti palaimos savo šeimoms bei vaikams ir mūsų Tėvynei.

Sugrįžę iš atlaidų, bendrai vaišinomės šventiniais pietumis su šviežiai rūkyta žuvimi ir džiaugėmės visomis mums suteiktomis Dievo malonėmis. Sekmadienio popietė buvo graži ir, dar prieš išvykstant namo, norėjosi kiek galima ilgiau pasidžiaugti saule, smėliu ir jūra. Tik palydėję saulutę kol nusileis į jūra „miegučiui“, saugiai sugrįžome į Kauną.

„Visų savo jausmų bei potyrių neįmanoma apsakyti, bet tai buvo tikrai labai įdomi kelionė, neapsakomai daug įspūdžių, malonių prisiminimų ir nuostabių nuotraukų dar liks ilgai mūsų šeimos atmintyje,“ - dalijosi mama.

Džiaugiamės, kad galėjome savaitgalį pabūti kartu su šeimomis prie jūros, pabendrauti vieni kitais, praturtėti dvasiškai ir pailsėti. Džiaugiamės, kad mūsų parapijos jaunų šeimų ratelis vis stiprėja bei gausėja, kad mūsų vaikučių daugėja, jie auga ir greitėja.

Dėkojame klebonui mons. Vytautui Grigaravičiui už globą ir rūpestingumą mūsų parapijos jaunomis šeimomis bei visų parapijos šeimų sielovada.

s. Ramutė Budvytytė, SSC Šeimų sielovados vadovė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021