Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje – „Prisikėlimo varpeliai“ (2008-03-09)

Paskelbta: 2008-03-13

 

Šiemet į mūsų namus beldžiasi anktyvas pavasaris, o kartu su juo ir ankstyvos šv. Velykos. Ir vėl mes su didžiausiu jauduliu laukiame Prisikėlimo šventės. Norime tapti tyresni, doresni, geresni, kad visa savastimi pajaustume savyje skambančius Prisikėlimo varpus.

O juos išgirsti praėjusį sekmadienį pakvietė sakralinės muzikos ir poezijos valanda „Prisikėlimo varpeliai”. Joje dalyvavo aktorius Petras Venslovas, solistė Onutė Matusevičiūtė ir koncertmeisterė Asta Juršienė. Skambėjo J. S. Bacho, W.A.M Mocarto, F.P. Šuberto bei kitų klasikų kūriniai. O aktorius Petras Venslovas skaitė Antano Maceinos,Vydūno, Vytauto Mačernio, Justino Marcinkevičiaus kūrybą.

Į klausytojų širdis liejosi Onutės Matusevičiūtės atliekamos dainos, Petro Venslovo žodis. Jie nupynė dainų ir žodžių pynę, kurių prasmė skirta artėjančioms šv.Velykoms, artėjančiam Prisikėlimui kiekvieno širdyje.

Prieš savaitę buvo atidaryta Virginijaus Kašinsko fotografijų paroda “Šventosios žemės relikvijos”. Ir šį sekmadienį netrūko žiūrovų , juk retai tenka pamatyti tokią įdomią ir prasmingą parodą.

                                                               Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021