Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ekskursija Ramovėje... (2014-02-12)

Paskelbta: 2014-02-18

Visiems gerai žinomi Kauno įgulos karininkų ramovės rūmai, ne kartą čia lankytasi renginiuose. O kokia šių rūmų istorija? Vasario antrąjį trečiadienį senjorai rinkosi ne bažnyčios konferencijų salėje, bet Karininkų ramovėje.

Mus pasitiko Ramovės viešųjų ryšių specialistas Rimantas Žubas ir pavedėjo Ramovės istorijos takais. Karininkų veiklos pradžia – 1919 metais, kai buvo įkurtas klubas, o 1924 metais buvo pavadintas Lietuvos karininkų ramove. Pirmieji rūmai - Laisvės alėjos ir A. Mickevičiaus gatvės kampe. 1930–aisiais karininkų iniciatyva buvo priimtas sprendimas statyti naujus reprezentacinius rūmus, kurių statybą finansavo bemaž patys karininkai.

Kas projektavo, kaip vyko statyba, kokios buvo naudojamos medžiagos, įrengimai - apie tai įdomiai pasakojo gerb. Rimantas. Šių rūmų atidarymas įvyko Lietuvos globėjo šv. Jurgio dieną – 1937 metais. Išgirdome ir apie tai, kokia veikla vyko šiuose rūmuose iki okupacijos, kas juose buvo okupacijos metais ir kaip jie buvo restauruojami atgavus Nepriklausomybę, koks gyvenimas šiuose rūmuose vyksta dabar.

Aplankėme Didžiąją salę, Vytauto Didžiojo seklyčią, Kunigaikščių menę, Prezidento kambarį, prisėdome, klausėmės pasakojimo ir tarsi pajutome mūsų protėvių dvasią, mūsų tautos didybę.

                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021