Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - „Žaliakalnis - Prisikėlimo parapija“(2013-02-05)

Paskelbta: 2014-02-13

Neseniai Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla išleido Edmundo Janušaičio knygą „Žaliakalnis – Prisikėlimo parapija“. Tad neatsitiktinai jis svečiavosi senjorų popietėje pirmąjį vasario trečiadienį.

Autorius rašo: „Šios žemės poetams, gėlių vaikams, bardams ir alchemikams, sprangios sausros persekiojamiesiems, bet lietaus pagirdytiems, dar nenupūstiems vėjo maištininkams, įsimylėjėliams ir politikams, tėvams, seneliams ir proseneliams, Žaliakalnio Prisikėlimo parapijos stebuklams, priešų, draugų atminimui, žmonai Neringai, visai likusiai žmonių ir angelų bendruomenei, išsibarsčiusiai nuo jūros dugno iki neaprėpiamo aukščio platybių – skiriu...“.

Edmundas Janušaitis - žaliakalnietis, čia jam pažįstama kiekviena gatvelė, jis Romo Kalantos bendražygis. Jis – poetas, bardas, metraštininkas. Tad buvo labai įdomu išgirsti iš autoriaus, kas jį paskatino parašyti šią knygą ir kitas anksčiau išleistas.

Edmundas labai atvirai pasakojo apie save, savo moralines nuostatas, likimo draugus, jaunystės laikus, kai ieškojo tiesos ir siekė laisvės... „ Gyvenimas man primena akmenuotą kelią, bet kiekvienas turi teisę prisikelti, o mano knygos – noras pažinoti save, aplinką. Juk visas gyvenimas savęs ieškojimas, o žmones vienija dvasiniai dalykai. Taigi yra proga – džiaukimės, kai reikia – liūdėkime “,- mintimis dalinosi Edmundas Janušaitis. Jis išleido ir vienintelį diską, kuris skirtas Romui Kalantai. O kai Edmundas suvirpino gitaros stygas ir sudainavo keletą dainų - neliko abejingų.


 

                            Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021