Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šv. Damijono maldos grupės susitikimas (2008-02-23)

Paskelbta: 2008-02-27

 „Neužmirškite vargšų“

Šv. Damijono maldos grupė yra ne tik Kaune, tačiau ir kituose Lietuvos, Latvijos, Belgijos, mietuose. Kad būtų išlaikyta bendrystė tarp maldos grupių, organizuojami mūsų susitikimai. Toks susitikimas įvyko vasario 22-23 dienomis. Jame dalyvavo jaunuoliai iš Kauno, Vilniaus, Utenos, Zarasų, Panevėžio, Šiaulių, Rygos ir kitų miestų bei Tiberiados bendruomenės broliai.

Susitikimo tema buvo „Neužmirškite vargšų“. Pasirinkta būtent ši tema, nes susitikime dalyvavo brolis Juozapas, kuris ketverius metus gyvena Kongo Demokratinėje Respublikoje. Jis dalinosi savo patirtimi, išgyvenimais. Ne vieną kartą jis pakartojo žodžius: „Afrikoje reikia kantrybės, kantrybės, kantrybės“. Vietiniai ateina prašyti, tik prašyti, tačiau pamiršta dėkoti. Taigi br. Juozapas ragino mus, visus jaunuolius, ne tik prašyti Dievo, bet nepamiršti dėkoti Jam, būti dėkingiems.

Susitikimas baigėsi šv. Mišiomis, kurios miesto žmonėms buvo neįprastos. Br. Egidijus (jis ir kunigas) pasijuto prie altoriaus labai vienišas, todėl visus dalyvavusius šv. Mišiose pakvietė arčiau savęs, taigi visi susėdome ant grindų aplink altorių ir šventėme šv. Mišias kaip viena didelė vieninga šeima.

Šis susitikimas sustiprino mus visus, daugelis jaunuolių liudijo, kad jie suprato, kad labai daug visko turi, kad mes gyvename labai gerai ir negalime skųstis, nes:
mes valgom daugiau nei vieną kartą per dieną (Konge žmonės valgo vieną kartą per dieną, o kai kurie tik kas antrą dieną)
mes turime gėlo vandens kiekviename name, nereikia eiti prie šaltinio su 25 litrų talpos indu semtis vandens ir jį nešti namo ant galvos;
turime galimybę mokytis, skaityti, turėti internetą;
turime minkštą lovą, drabužių, nešiojame patogius batus, prausiamės kiekvieną dieną vonioje;
valgome įvairų maistą, kurį patogiai galime išsivirti ant dujinės ar elektrinės viryklės (Konge maistas verdamas ant laužo);
mes patogiai sėdime per šv. Mišias ant suolų, turime šv. Raštą;
turime elektros ir t. t.

Šlovė Viešpačiui, kad mes tiek daug visko turime. Dėkokime jam, galvokime ne apie tai, ko neturime, o apie tai, ką turime, ir suprasim, kad esam labai turtingi.

                                                         Dovilė Čiškauskaitė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021