Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Vasario 16-oji (2008-02-13)

Paskelbta: 2008-02-19

 

Šiai iškiliai datai paminėti ir buvo skirta popietė. Šiemet minime jau 90 metų, kai buvo atkurta Lietuvos valstybė. Nors visi susirinkusieji yra sulaukę garbaus amžiaus ir neišdildė iš atminties lietuvių tautos istorijos, bet buvo labai įdomu ir pravartu pasiklausyti istoriko pasakojimo.

Šventiškoje popietėje dalyvavo Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentė Virginija Jurėnienė. Ji labai išsamiai papasakojo apie 1917 metų pabaigos ir 1918 metų pradžios politinę situaciją Lietuvoje. Kaip brendo įvykiai Lietuvoje, ko troško kaimyninės valstybės – Rusija, Vokietija ir Lenkija. Ir kaip gimė Vasario 16-osios aktas.
           Docentė atsakė į susirinkusiųjų klausimus ir šiltai dėkojo sambūriečiams, kad jų kartos dėka išsaugota tai, kas švenčiausia tautos istorijoje.

Sambūrio dalyviai pasidalino prisiminimais, deklamavo eiles. Ir pasuko galvas, kai teko atsakyti į klausimus iš Lietuvos istorijos, o geriausiai prisiminę istoriją buvo apdovanoti. Lietuvos istorija paliečia jautriausias žmogaus stygas, užplūsta ir skausmingi išgyvenimai, prisimena netektys, taip pat ir didelis džiaugsmas, kad galime laisvoje valstybėje švęsti jos jubiliejų. Nenuostabu, kad ne vieno akyse mačiau ašaras.

Taip pat buvo pasveikinti su gimtadieniu sausio ir vasario mėnesiais gimusieji. Tortas, žvakutės, gėlių žiedai ir, be abejo, sudainuota ir “Ilgiausių metų”.

                                                                                       Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021