Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Labdaros akcija Prisikėlimo parapijos Žaliakalnio vaikų dienos centrui (2013-12-19)

Paskelbta: 2013-12-21


Gruodžio 19 dieną Kauno „Saulės“ gimnazijos mokiniai suruošė išvyką į Kristaus  Prisikėlimo parapijos bei sesių Pranciškonių vienuolyno globojamą Žaliakalnio vaikų dienos centrą.

Šia gražia tradicija, gimnazijos bendruomenė įgyvendina kasmetinį tęstinį projektą, kurį inicijuoja buvęs gimnazijos mokinys Mantas Butkus.

Projektas skirtas į amžiną poilsį išėjusio gimnazijos tikybos mokytojo Tomo Žemaičio atminimui, kuris buvo šio projekto pradininkas. Visa gimnazijos bendruomenė nuoširdžiai įsijungė į šį projektą. Gimnazijos klasių auklėtojai, mokiniai, jų tėveliai aukojo pinigus, žaislus, knygas, rūbus, maisto produktus, kad vaikų dienos centro vaikai, kurių šeimose nemažai problemų, galėtų pajusti artėjančių Šv. Kalėdų džiaugsmą.

Palaikydami šią gražią tradiciją, Manto brolis Kasparas Butkus, gimnazijos mokinių taryba, su visu nuoširdumu rūpinosi, kad už surinktas pinigines aukas būtų nupirkti gyvybiškai svarbūs daiktai, kurie reikalingi kiekvieno vaiko kasdieniniame gyvenime.

Gimnazijos pavaduotoja ugdymo reikalams Lijana Čiarienė, tikybos mokytoja Nijolė Kulėšienė, etikos mokytoja Neringa Zaveckienė, gimnazijos ateitininkų vadovė Asta Stankienė subūrė mokinius, kurie ne tik aukojo labdarą, bet ir paruošė šventinę programą, supakavo puikias dovanėles kiekvienam vaikui pagal jų amžių – knygeles, žaislus, saldumynus.

Vyriausieji gimnazijos mokiniai, kurie vežė sukrautą labdarą, lydimi Kalėdų senelio, kuriuo tapo muzikos mokytojas Ugnius Cipricevičius, snieguolių ir visos grupės savanorių mokinių, bei mokytojų, tą dieną aplankė ne tik vaikų dienos centro vaikus, bet su artėjančia švente pasveikino ir įteikė vaišes vienuolyno garbaus amžiaus sesėms Pranciškonėms, kurių nuoširdūs padėkos žodžiai iki graudulio suvirpino mokinių širdeles.

Tai buvo puikus įrodymas. Padaryti geri darbai, skatina nenuleisti rankų ir dar plačiau atverti širdis gerumui.

Saulės“ gimnazijos informacija

 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021