Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Advento dvasia (2013-12-11)

Paskelbta: 2013-12-19


Kiekviena diena mums primena, kad artėja Šv. Kalėdos. Ar tos keturios savaitės Advento kiekvieną mūsų sutelkia, papildo dvasines jėgas, kad ne išore, bet vidumi būtume praturtėję ir sulauktume šios iškilios šventės. Todėl antrąjį gruodžio trečiadienį mes pasigilinome į temą, kas tai yra įsiskaudinimo našta ir kaip kiekvienas sugebame suvokti, ar esame teisūs įskaudinę, ar sugebame suvokti, kad įskaudinome ir atsiprašyti ne formaliai, bet iš širdies. O kas atsitinka, kai mes įskaudiname save patys visai be reikalo ir nemokame ar nenorime suvokti, kad ta įskaudinimo našta slegia mus pačius.

Pasidalinau mintimis, kas tai yra Advento dvasia ir kaip ją sukurti savo namuose, ką reiškia Advento vainikas, kokį džiaugsmą vaikams suteikia Advento kalendorius ir visi geri darbai be atlygio atlikti šiuo metu.

O kokie Advento papročiai kitose šalyse? Papasakojau kokius papročius puoselėja , kokios tradicijos per Adventą Vokietijoje, Austrijoje, Danijoje, Švedijoje, Anglijoje.

Ir dar viena šios popietės tema, tai trumpa neakivaizdinė kelionė į Šventąją žemę. Trumpai papasakojau šios šalies istoriją, kas vilioja milijonus keliautojų į šią žemę, ką būtina ten nuvykus pamatyti. Nedaug senjorų ten buvo apsilankę, bet ne vienas dar puoselėja svajonę –aplankyti Šventąją žemę.

        Rima Lipšienė
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021