Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ne viskas, kas sakoma – tiesa...(2013-12-04)

Paskelbta: 2013-12-17

Gruodžio pirmąjį trečiadienį senjorų popietėje svečiavosi Kauno apskrities vyr. policijos komisariato Prevencijos skyriaus specialistė Aušra Drulienė. Ji labai plačiai, pateikdama faktus, papasakojo, kaip sukčiai įvairiausiais būdais išvilioja iš patiklių žmonių pinigus, paskambindami ir prisistatę giminaičiais, policijos pareigūnais ar kitų tarnybų darbuotojais praneša apie išgalvotą nelaimę. Ji patarė, kaip reikia elgtis, akcentuodama, kad apie įtartiną žinutę ar telefoninį skambutį būtina pranešti policijai, nediktuoti kortelių ar sąskaitų numerių, kad oficialios įstaigos niekada nesiunčia elektroninių laiškų, prašydamos duomenų. Taip pat patarė pensininkams būti labai atsargiems, kai iš bankomatų pasiima pinigus, kaip nešiotis pinigus, dokumentus. „Taigi ne viskas, apie ką galite išgirsti telefonu yra tiesa“,- sakė pareigūnė.

Kiekvienas senjoras gavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato išleistą lankstinuką „Tai - spąstai“. Aušra Drulienė taip pat papasakojo, kokios yra daugiabučiuose gyvenimo taisyklės, kaip turi gyventi kaimynai, kad būtų ramybė. Ji taip pat aiškino apie saugumą kelyje, gatvėse, kaip reikia kiekvienam elgtis, norint išvengti nelaimės. Kiekvienas senjoras gavo apšvaitą, kuriuos dovanojo Kauno kelių policija. 


Policijos pareigūnė atsakė į visus senjorų klausimus, o jų buvo daug. Mes buvome labai dėkingi Aušrai Drulienei, kuri daugiau kaip per dvi valandas pateikė senjorams labai naudingos informacijos.

                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021