Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Artėja Vėlinės (2013-11-31)

Paskelbta: 2013-11-06

 

Kiekvienam mūsų ši diena primena artimuosius iškeliavusius Amžinybėn, primena jų veidus, jų darbus, meilę, lūkesčius... Todėl spalio paskutinįjį trečiadienį ir paskyrėme artėjančiai Visų Šventųjų šventei ir Vėlinėms. Popietėje apsilankė senjorų dvasios tėvas kun. Virginijus Lenktaitis.

Jis pasakojo apie kankinius, misionierius, vienuolius, kunigus, kurie savo gyvenime labiau mylėjo Dievą nei pasaulį, todėl mes ir turime tokią prasmingą ir iškilią Visų Šventųjų dieną. Kun. Virginijus taip pat kalbėjo ir apie Vėlines – mirusiųjų pagerbimo dieną, primindamas šios dienos gimimo istoriją, koks gyvųjų santykis su mirusiaisiais, kuo jiems galime padėti.

 „Svarbiausia – šv. Mišių auka ir malda už mirusiuosius, kuo dažniau - to geriau“ – akcentavo kunigas Virginijus. Visi kartu pasimeldėme už savo artimuosius, kurie paliko žemiškąjį gyvenimą, bet mums suteikė daug dovanų , meilės, tikėjimo ir vilties.

Antroji mūsų popietės dalis buvo paskirta tiems senjorams, kurie gimę spalio mėnesį: gėlių žiedai, širdingi linkėjimai, „Ilgiausių metų“. Mintimis pasidalino visos senjorės, kurios gimusios spalio mėnesį : Vida Petkevičienė, Marija Aukselevičienė, Valerija Vasiliauskienė ir Roma Kudžmienė. Nuoširdžiai džiaugėsi Valerija: „Tokio gimtadienio dar savo gyvenime neturėjau, toks didelis būrys senjorų ir kunigas kartu“.

Visi senjorai labai dėkingi kun. Virginijui Lenktaičiui už įdomias mintis, už pabendravimą ir atsakymus į senjorų klausimus. Tokie susitikimai praturtina žiniomis, suteikia šilumos.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021