Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Dialogas - žodis ir spalva (2013-10-06)

Paskelbta: 2013-10-11

Pradedame kelionę...

Šiais žodžiais į „Dialogo –Žodis ir Spalva“ renginius spalio pirmąjį sekmadienį susirinkusius konferencijų salėje po šv. Mišių pakvietė šio projekto vadovas Egidijus Stancikas. Atėjo ruduo, vėl tęsis ciklas renginių, kuriuose meno mylėtojai galės pamatyti dailininkų darbų, susitikti su aktoriais, muzikais. „Visi turtėsime dvasiškai“—sakė Egidijus Stancikas. Šį kartą į tapybos darbų parodą pakvietė dailininkas Edmundas Saladžius. Jis pasidalino mintimis apie savo kūrybą, apie skubantį gyvenimo laiką ir tas vertybes, kurios turtina kiekvieno žmogaus pasaulį.

Savo parodą Edmundas Saladžius skiria ispanų poetui Chuanui Ramonui Chimenesui, kurio knyga „Plateras ir aš“ išgarsino jį visame pasaulyje ir pelnė Nobelio premiją. Kaip komentuoja savo darbus dailininkas? “ Sidabro spalvos asiliukas keliauja gimtojo krašto keliais, prieš mus atsiskleidžia rūsti, kartais negailestinga, tačiau giliai poetiška didingos viduramžių jūros šalies kasdienybė“. Žiūrovai turėjo progos ne tik pamatyti menininko Edmundo Saladžiaus darbus, pabendrauti, bet ir susipažinti su garsiu ispanų poetu.

Šioje popietėje dalyvavo Kauno apskrities vyr. policijos komisariato Prevencijos skyriaus specialistė Aušra Drulienė, kuri kalbėjo ne apie meną, bet apie mūsų kasdienybės bėdas, kaip būti atsargiems ir budriems, nes sukčiai įvairiais būdais išvilioja iš patiklių, ypatingai pagyvenusių žmonių, pinigus.

                                                      Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021