Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Lietuvos jaunimo dienų atgarsiai (2013-09-24)

Paskelbta: 2013-09-24

 

"Jus aš draugais vadinu" – skelbia Kristus Jono evangelijoje. Būtent šiais žodžiais birželio 28 - 30 dienomis jaunimą skatino gyventi Kaune vykusios Lietuvos jaunimo dienos. Iš visos šalies į laikinąją sostinę atvykę jauni žmonės atvėrė savo širdis Dievui ir maldai, tikėdamiesi sustiprinti, atnaujinti ar atrasti tikrąjį ryšį su Viešpačiu per bendrystę su artimu. Tam, kad dalyviai iš šio renginio galėtų pasisemti kuo daugiau, jau savaitę iki prasidedant renginiui savo darbą pradėjo parapijų savanoriai. Ne išimtis ir Kristaus Prisikėlimo parapija, kur entuziastingas jaunimas kartu su s. Donata priešakyje, pasiryžę šiai tarnystei, stengėsi skelbti Gerąją Naujieną ir kiekvieną vadinti draugu.

Jau pirmąją dieną parapijoje vykusi dalyvių registracija parodė, kiek daug jaunų žmonių vienija tas pats noras pažinti ir atrasti Viešpatį – daugelis dalyvių teigė renginyje dalyvaujantys pirmą kartą. Dalyvių gausa bei puiki nuotaika paskatino ir jaunesnius jaunimo grupelės "Emanuel" narius kibti į pagalbą savanorėms. Tad, neilgai trukus, apdaliję atvykusius registruotis dalyvius nuoširdžiomis šypsenomis ir šiltais žodžiais, savanoriai juos išlydėjo į Santaką, kur vyko atidarymo koncertas.

"Iš tiesų, būti savanoriu labai prasminga: kai kasdieniame gyvenime dažnai nelengva mylėti artimą, atsižadėti savęs, savanoriaudamas tarytum atnaujini savo tikėjimą šioje tarnystėje, darydamas gera kitam, kaip tai darė Kristus. Tai tik parodo, kad ir kasdien turėtume būti savanoriais daryti gera, savanoriais mylėti, tad manau, jog šios Jaunimo dienos buvo puiki pamoka, kaip tai daryti," – savo įspūdžiais dalijosi savanorė Eglė.

Nuo pat ankstaus ryto šeštadienį parapijos savanoriai pasitiko dalyvius skaniais pusryčiais, o iš karto po jų ragino pasiklausyti rytinės katechezės, kurią paminklinėje Prisikėlimo bažnyčioje sakė vyskupas Kęstutis Kėvalas. Dieną užbaigė šlovinimo vakaras Žalgirio arenoje. Jaunimo dienas vainikavo rožinio malda bei iškilmingos sekmadienio Mišios.

Akivaizdu, jog tikėjimas ir meilė kiekvienam padeda eiti pirmyn, tačiau būtent Jaunimo dienos parodė, jog vienybėje tikėjimas ir meilė tampa galingomis jėgomis. Džiugu, jog galime didžiuotis vis dėlto turintys krikščioniško jaunimo, dar džiugiau, kad po šių Jaunimo dienų daugiau žmonių gali iš širdies tarti: "Jus aš draugais vadinu".

                                                    Jaunimo vadovė ses. Donata

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021