Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Neakivaizdinė ekskursija po bažnyčias (2013-06-05)

Paskelbta: 2013-06-12

 

Mūsų sambūrio dalyvis Povilas Byla yar ne tik aplankęs daugelį Lietuvos bažnyčių, bet ir turi sukaupęs skaidrių apie jas. Argi mes nesusirinkome į sambūrį pasidalinti, ką esame sukaupę, patyrę savo gyvenime?

Todėl labai maloniai priėmėme Povilo pasiūlymą, kad jis mums parodytų, kokias Lietuvos bažnyčias jam teko pamatyti. Birželio pirmąjį trečiadienį Povilas Byla ir parodė susirinkusiems senjorams keletą dešimčių skaidrių, kuriose pamatėme mūsų Lietuvos šventoves. Jis pasidalino savo prisiminimais apie aplankytas šventoves, prisiminimais dalinosi ir daugelis popietėje dalyvavusių senjorų, kuriems teko lankytis vienoje ar kitoje Lietuvos bažnyčioje. Neakivaizdinė ekskursija vedė iš Kauno į Vilnių ir į Žemaitiją, Aukštatiją, Suvalkiją, Dzūkiją, Pajūrį. Gėrėjomis mūsų tautos šventovių istorija, architektūra ir džiaugėmės, kad jos išsaugotos ateities kartoms.

Antroje popietės dalyje senjorams pateikiau labai įdomias ir išsamias užsienio psichologų išvadas ir apibendrinimus apie baimes, kaip jas reikia perprasti, surasti jų šaknis ir jomis atsikratyti. Po to vyko diskusijos, pasidalinimas savo patirtimi.


Rima Lipšienė


 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021