Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kalendorinių švenčių papročiai (2013-05-15)

Paskelbta: 2013-05-22

 

Visi gerai žinome, kokios kalendorinės šventės ateina su pavasariu, bet apie jų tradicijas, papročius mažai ką mename. Todėl šia tema pasidalinti mintimis į popietę pakviečiau muzikus – Margaritą ir Rimantą Vaičekonius.

Margarita labai įdomiai papasakojo senjorams apie kalendorines šventes: Jurgines , Mildos dieną, Sekmines ir Jonines. Pasakodama apie kiekvieną šventę, ji apibūdino jos tradicijas, kokie būdavo gaminami valgiai, ką reikia papuošti per Sekmines, kodėl reikia rinkti žolynus per Jonines? O kur dar burtai, paparčio žiedo ieškojimas ir , be abejo, dainos. Kokios jos skambėdavo prieš daugelį metų ir iki šiol nepamirštos. Ką simbolizavo ugnis, vanduo, saulė?

Margarita ir Rimantas pamokė senjorus kaip reikia dainuoti ne vieną sutartinę ir kitas dainas, dainuojamas per minėtas šventes. Argi kas galėjo nepritarti, kai Rimanto Vaičekonio rankose pravirko armonika, kai abu muzikai užtraukė mums mielas tautos dainas.

Baigdami prasmingą ir nuotaikingą popietę, Vaičekoniai paragino senjorus: „Priminkite savo vaikams ir anūkams mūsų tautos tradicijas, mokykite juos, kad kiekvieno Jūsų šeimose jos atgytų. Mes dirbame su jaunimu ir pastebime, kad jie labai domisi, imlūs, o jeigu ir šeimose bus paraginami, bus puoselėjami mūsų papročiai ir tradicijos – tai tik visi džiaugsimės“- sakė atsisveikindami Margarita ir Rimantas Vaičekoniai.

Senjorai širdingai padėkojo Margaritai ir Rimantui, kurie apsilankė ne vienoje mūsų popietėjė, suteikė ne tik žinių, bet daug peno kiekvieno sielai ir linkėjo jiems kūrybinės sėkmės.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021