Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje - Susitikimas su gydytoju prof. A. Laiškoniu (2013-05-19)

Paskelbta: 2013-05-20

 

Gegužės 19 d. sekmadienio popietės metu parapijiečiai susitiko su gydytoju prof. Alvydu Laiškoniu.

Gydytojas savo susitikimą pradėjo giesmės žodžiais: „Nuo karo, maro, ugnies ir bado saugok mus, Viešpatie.“ Ilgai nesupratau, kodėl tokie giesmės žodžiai, bet vėliau viskas pasidarė aišku, – sakė jis. – Karas, maro ir raupų epidemijos taip ir tęsėsi žmonių istorijoje.”

Profesorius kalbėjo apie užkrečiamų ligų sukėlėjus – mikrobus: bakterijas, grybelius, virusus, kurie mus supa. Norint nuo jų apsiginti, būtina stiprinti imuninę sistemą – organizmo apsaugą.

Profesorius išvardijo pagrindinius imuniteto stiprinimo būdus: vengti streso, alkoholio, narkotikų, nepersivalgyti, daugiau judėti. Užkrečiamosios ligos plinta ir todėl, kad Lietuvoje labai mažai skiepijasi žmonių, o suserga vis jaunesni. Skiepai – viena didžiausių sveikatos investicijų.

Gydytojas supažindino su gripo virusu ir jo pasekmėmis. Gripo virusas plinta 167 km/val. greičiu maždaug 5 metrų plote. Todėl sergančiajam būtina niekur neiti, kad neužkrėstų kitų žmonių. Nuo gripo padidėja infarkto, insulto rizika, sutrinka inkstų veikla.

Profesorius Alvydas Laiškonis patarė, kad būtina skiepytis nuo plaučių uždegimo, erkių, tymų, kokliušo, nes komplikacijos atsiranda vėliau ir būna labai įvairios bei sunkios.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021