Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Gavėnios rekolekcijos Kauno miesto ir rajono socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams bei savanoriams (2013-03-27)

Paskelbta: 2013-03-28

 

Kovo 27 d. artėjančių Šv. Velykų proga Kauno Paminklinėje Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salėje  buvo organizuojamos susikaupimo rekolekcijos Kauno miesto ir rajono socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams bei savanoriams.

Popietėje dalyvavo virš 30 Žaliakalnio seniūnijos, Bendruomenės centro „Spindulys“, Kauno kolegijos, Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, Kauno technologijos universiteto, Lietuvos Caritas ir Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus atstovų.

Rekolekcijas vedė ir apie Didžiosios savaitės bei atliekamų darbų prasmę susimąstyti pakvietė parapijos klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius.

Klebonas  popietės dalyvius skatino ne tik klausytis pateikiamų pamąstymų, bet ir  pakvietė pasidalinti praktine patirtimi, teikiant taip reikalingą šiuolaikinėje visuomenėje, tokią sudėtingą savo pobūdžiu pagalbą socialinės rizikos grupėje esantiems asmenims.

Didžioji dalis susirinkusių - tai socialinio darbo profesionalai, ilgą laiką socialinėje srityje dirbantys ir savanoriaujantys su socialinės rizikos šeimoms priklausančiais, priklausomybėmis sergančiais, buvusiais nuteistaisiais ar pastovios gyvenamosios vietos neturinčiais asmenimis.

Atėjusieji tiesiai iš darbų šiek tiek anksčiau - prieš prasidedant popietei, buvo pakviesti sušilti prie kavos ir arbatos puodelio.

 J. Matikovienė



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021