Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Trijų Karalių belaukiant (2008-01-03)

Paskelbta: 2008-01-08

 

Į Betliejų atkeliavo trys išminčiai iš Rytų. Jie atpažino Betliejaus Kūdikyje Pasaulio Karalių. Šį įvykį švenčiame Kalėdų laikotarpiu. Tai graži ir labai paslaptinga šventė, pilna nesuvokiamos, neaprėpiamos prasmės. Evangelijoje rašoma ne tik apie išminčius, bet ir apie juos vedusią žvaigždę. “Mes matėme užtekant jo žvaigždę ir atvykome jo pagarbinti“, - sakė išminčiai Erodui. Žvaigždė – Viešpaties apsireiškimo ženklas.

Apie šią iškilią šventę ir pasakojo susirinkusiems sambūrio dalyviams Kauno tautinės kultūros centro metodininkė Eglė Vindašienė. Ji priminė gražias šios šventės tradicijas, papročius. Anot jos, jei dienos būtų gyvos, sausio 6-oji pelnytai galėtų didžiuotis tuo, kad savo 24 valandų glėbyje glaudžia šventę, kurioje kartu su pagoniškomis tradicijomis, burtais, papročiais puikiai dera krikščioniški motyvai bei istoriniai kontekstai.

Sambūrio dalyviai taip pat pasidalino prisiminimais apie Trijų Karalių šventę. Juk nuo vaikystės mes laukdavome to stebuklo - Trijų Karalių : Kasparo, Melchijoro ir Baltazaro atėjimo. Popietė prisipildė šios paslaptingos šventės laukimo nuotaikos.

Sulaukėme ir viešnios – bendruomenės centro „Žaliakalnio aušra“ valdybos pirmininkės Reginos Markevičienės, kuri pasveikino dalyvius su šventėmis, palinkėdama prasmingų valandų sambūrio veikloje, ir pakvietė dalyvauti Žaliakalnio bendruomenės rengiamoje Užgavėnių šventėje.

                                                                                  Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021