Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

III Advento ciklas „Belaukiant Kalėdų" (2012-12-16)

Paskelbta: 2012-12-17

Gruodžio 16 d., nepabūgę siautusios pūgos, į adventinį koncertų ciklą „Belaukiant Kalėdų“ rinkosi parapijiečiai ir kultūrinių renginių lankytojai pasiklausyti solisto Liudo Mikalausko koncerto. Konferencijų salė vos sutalpino šio dainininko gerbėjus.

Vienas įžymiausias jaunosios kartos lietuvių bosų Liudas  Mikalauskas,  pasižymintis išskirtiniu balso tembru, Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Panevėžio muzikiniame teatre ir Klaipėdos muzikiniame teatre sukūrė apie 17 vaidmenų ir gavo apie 12 įvairių apdovanojimų.

Įžangoje Kristaus Prisikėlimo parapijos Pastoracinės tarybos narys, šio koncerto rėmėjas Vytas Bancevičius  tarė sveikinimo žodį, perdavė linkėjimus nuo Kauno Valstybinio dramos teatro direktoriaus,  aktoriaus  E. Stanciko ir pristatė solistą  L.  Mikalauską bei pianistę Virginiją Unguraitytę.

Koncertą vedė pats dainininkas.

Pirmoje koncerto dalyje skambėjo  kompozitoriaus Rimvydo  Žigaičio kūriniai: „Akacijoms žydint“, „Gale tėvo sodo“, „Oi tu, sakal, sakale“ bei   vokalinis trijų dalių ciklas „Publicistiniai monologai“. Kompozitorius yra parašęs daugiau kaip 200 įvairių žanrų kūrinių, kurie yra melodingi, jaučiamos sąsajos su liaudies dainų intonacijomis.

Kaip kontrastas kompozitoriaus Žigaičio vokaliniam ciklui suskambėjo Vytauto Barkausko „Trys satyriniai paveikslėliai“. Šis humoristinis kūrinėlis atskleidė ne tik vokalinius, bet ir aktorinius Liudo Mikalausko sugebėjimus.

Koncerto pabaigoje buvo atlikti kūriniai, skirti mūsų  tautos dainiui Maironiui. 2012 metais minėjome J. Mačiulio-Maironio 150-ąsias gimimo ir 80-ąsias mirties metines, todėl šiai progai dainininkas Liudas Mikalauskas ir Valstybinis Vilniaus kvartetas  išleido kompaktinę plokštelę  „Maironio balsai“,  kurią susirinkusieji galėjo įsigyti.

Parodų salėje buvo atidaryta Kauno tekstilės dailininkių grupės „ESAME“ tekstilės paroda „Pražydo, pasklido...“,  skirta 150-osioms Maironio gimimo metinėms. Ją  pristatė Lietuvos dailininkų sąjungos narys, Kauno dailininkų ir architektų klubo “Sfinksas” narys, Kauno dailininkų klubo “Meno sparnai” įkūrėjas ir pirmininkas Vytautas  Stasys Lagunavičius.

Šioje parodoje dalyvauja 14 tekstilininkių. Pasirodo, kad Maironio  poeziją galima ne tik skaityti, dainuoti, bet ir išausti, išsiuvinėti, iškaišyti ar nutapyti! Koks išradingumas, kiek reikia pastangų, jėgų, fantazijos kuriant šiuos nuostabius kūrinius. Trūksta žodžių aprašyti šį grožį,  jį būtina pamatyti... Tad kviečiame visus  kitą sekmadienį aplankyti šią parodą.

                                        Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija










Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021