Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietė skirta Tikėjimo metams (2012-10-28)

Paskelbta: 2012-10-31

Spalio 28 d. Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salėje vyko tikinčiųjų susitikimas su Kauno kunigų seminarijos V kurso klieriku Nerijumi Pipiru. Popietė buvo skirta  Tikėjimo metams „Kad Viešpaties žodis skintųsi kelią ir būtų gerbiamas“ (2 Tes 3.1).

„Bendrasis katechezės vadovas sako, jog tikėjimas yra asmeninis susitikimas su  Jėzumi Kristumi ir tapimas jo mokiniu. Gal kai kam atrodys, kad tai teorinė definicija. Tačiau susitikti su Jėzumi ir su Juo kalbėtis nėra taip paprasta. Juolab, kad ir patys matome  -  religinis pagrindas šiandien nemažai visuomenės daliai išslysta kaip pajūrio smėlis tarp pirštų. “ - pradėjo savo pasisakymą klierikas N. Pipiras.

Prelegentas pateikė VDU Katalikų teologijos fakulteto dėstytojo, Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro vadovo dr. Artūro Lukaševičiaus  savotišką lietuviškosios katalikybės charakteristiką, kuri ne itin džiuginanti.

Kyla klausimas: ‚„Nejaugi tikėjimo kelionė – tai kelionė į nežinią? “ - Visgi ne.  Apie tai šiandien ir bandysiu mąstyti, - į iškeltą klausimą atsakė klierikas.

Mąstymą klierikas pradėjo nuo to, kas būtina pasiimti į šią kelionę. Jo manymu į kelionės krepšį, šalia reikalingų priemonių, būtina  įsimesti ilgesį, nuostabą ir dykumą.

Kodėl būtent juos? Į šį klausimą Nerijus atsakė, išsamiai aptardamas kiekvieną dimensiją atskirai.

„Tikėjimas, pasak popiežiaus Benedikto XVI, auga tik tikint. Todėl šiandien labai svarbu, kad kiekybė virstų kokybe.  Tam, manau, reikia atrasti pirmiausia namų bažnyčios grožį – melstis vieniems už kitus ir nebijoti mistikos bei turėti viltį“, - baigė  pasisakymą kl. Nerijus.



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021