Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Nemokama teisinė pagalba (2012-10-10)

Paskelbta: 2012-10-17

 Ar mūsų senjorai žino, kad nuo 2005 metų  mūsų valstybėje yra  garantuojama nemokama teisinė pagalba? Daugelis apie tai net nebuvo girdėję. Todėl į spalio 10-osios popietę pakviečiau atvykti   Kauno valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos  atstovus. Pas mus apsilankė  tarnybos direktorė Anželika Banevičienė ir vyr. specialistė Leontina Patašovaitė.

Valstybės garantuojama teisinė pagalba teikiama gyventojams, kad jie galėtų tinkamai ginti savo pažeistas teises ir įstatymų saugomus interesus, remiantis Lietuvos Respublikos valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymu. Anželika Banevičienė labai išsamiai ir  papasakojo kokia tai sistema, kaip ją galima gauti  ir kur reikia kreiptis.

 

Prelegentė detaliai paaiškino,  naudodama  vaizdinę medžiagą, kokia   yra pirminė teisinė pagalba, kada, kokiais atvejais ji teikiama. Taip pat   išgirdome  detalų  pasakojimą pie antrinę teisinę pagalbą,  kas turi teisę ją gauti, kada ji teikiama ir kada antrinė teisinė pagalba  nėra teikiama. 

 

Anželika Banevičienė ir Leontina Patašovaitė atsakė ne tik į gausius senjorų klausimus, bet ir asmeniškai konsultavo kiekvieną senjorą, kuris į jas kreipėsi popietės metu. Teisininkės  pabendravo su mumis ir prie  arbatos bei  pasidžiaugė,  mūsų sambūriu ir  bendryste. Senjorai nuoširdžiai padėkojo Anželikai ir Leontinai  už apsilankymą ir suteiktą naudingą informaciją.         

                                                                   Rima Lipšienė

 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021