Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - Žodis ir spalva“ (2012-04-22)

Paskelbta: 2012-04-25

Upe nutekėsiu

Nors jau balandžio trečiasis sekmadienis, bet pavasaris vis dar nedžiugina šiluma. Tačiau  apsiniaukusį šventadienį  nudžiugino visus, po šv. Mišių susirinkusius konferencijų salėje „Dialogo – Žodis ir Spalva“ valanda, praleista su Kauno akademinio dramos teatro aktoriumi Henriku Savickiu.

 

Jis ne tik aktorius, jis ir poetas, ir bardas. Šiame susitikime jis skaitė ir dainavo, atskleidė savo kūrybos puslapius. Henriko kūryboje visos gyvenimo spalvos: nuo džiaugsmo iki nevilties, nuo meilės iki širdgėlos, nuo vilties  iki mirties. „Upe netekėsiu/ Saule patekėsiu/.. Obuoliu suvysius/ Duona sužiedėsiu“, - rašo aktorius Henrikas Savickis ir savo talentu dalinasi su kitais. Tai lyg duona, dvasiai stiprinti, vilčiai ir tikėjimui , gerumui ir meilei įkvėpti.

Negalima tik trumpai sustoti prie Mindaugo Juodžio tapybos darbų, kurie eksponuojami parodų salėje. Anot menotyrininkės Aušros Martinkutės „Žiūrint į menininko paveikslus norisi po juos klaidžioti, ieškoti istorijų, juos tyrinėti. Tai tarsi menininko gyvenimo pulsas – čia padažnėja, čia sulėtėja – visada gyvas ir visada kitoks.“       

                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021