Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Žaliakalnio vaikų dienos centro vaikų išvyka į Vilnių (2012-04-12)

Paskelbta: 2012-04-19

 

Balandžio 12 d. Žaliakalnio dienos centro vaikai vyko į nepaprastai įdomią kelionę. Mažiausiems tai buvo pirmoji išvyka į Vilnių, tačiau ir tiems, kurie jau lankėsi sostinėje ne vieną kartą, įspūdžių taip pat netrūko.

 

Pirmiausiai Vilniuje mes aplankėme Katedrą, pasimeldėme prie Lietuvos jaunimo globėjo šv. Kazimiero karsto, pamatėme ir Turino drobulės kopiją, kuri buvo eksponuojama katedroje. Tikima, kad tokioje drobulėje buvo įvyniotas ir palaidotas Jėzaus kūnas. Ši vieta sulaukė bene didžiausio vaikų susidomėjimo, kadangi kiekvienas toje audeklo kopijoje stengėsi įžvelgti  Jėzaus kūno anspaudus ar netgi veido kontūrus. Pasivaikščioję po Katedros aikštę ir pasigrožėję didingais architektūros kūriniais, keliavome toliau.

Džiaugėmės turėdami galimybę aplankyti Dievo Gailestingumo Šventovę ir dalyvauti šv. Mišiose, kurias aukojo Lietuvos kariuomenės ordinaras vyskupas Gintaras Grušas. Tačiau už viską svarbiau vaikams buvo pamatyti originalųjį Gailestingojo Jėzaus paveikslą, kadangi dienos centre turime jo kopiją ir kasdien prie jo meldžiamės Dievo gailestingumo vainikėlį. Ne mažiau svarbu bei įdomu buvo  sužinoti ir tai, jog šis paveikslas buvo nutapytas pagal šventąja paskelbtosios ses. Faustinos regėjimą. O kad daugiau sužinotume apie pačią šv. Faustiną, mes apsilankėme ir namelyje, kuriame ji gyveno. Čia vaikai su dideliu smalsumu ne tik klausėsi muziejininko pasakojimo, bet ir apžiūrinėjo daiktus iš šv. ses. Faustinos laikų. Namelyje matėme ne tik šv. Faustinos, bet ir jos nuodėmklausio pal. kun. Mykolo Sopočkos relikvijas.

Pasisėmę daug naudingų žinių, ir kaip po tikros piligriminės kelionės, išvargę bei išalkę, apsilankėme puikioje, ekologiškoje, vaikiškoje kavinėje “Nykštukų pasaulis”. Čia ne tik skaniai pavalgėme, bet ir susidraugavome su kavinėje gyvenančiais ir lankytojų laukiančiais triušiais bei kitais mažaisiais gyvūnėliais. Maloniai nustebino tai, jog kavinės savininkai padovanojo vaikams nemokamą desertą.

Patenkinti kelione, dėkingi Dievui ir kupini geriausių įspūdžių išvykome namo, atsisveikinome su sostine Vilniumi iki kitų susitikimų.

                        Soc. darbuotoja Rosita Urbanavičiūtė ir soc. darbuotoja s. Liudvika Lukoševičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021