Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - žodis ir spalva“ (2012-03-18)

Paskelbta: 2012-03-21

 

Gavėnia – tai metas, kai laukdami šviesiausios šventės, Kristaus  Prisikėlimo, kiekvienas esame pakviestas  ne tik susikaupti,  apsikuopti savo viduje, bet ir atlikti kuo daugiau gerų darbų. Kažkam suteikti pagalbą, padovanoti  gerą  žodį, atjautą,  kad kuo daugiau gerumo, supratimo, atlaidumo tarptų tarp žmonių.

 Manyčiau, tokia gerumo valandą ir patyrė visi susirinkusieji kovo 18-ąją į konferencijų salę po šv. Mišių. Vikaras kun. Nerijus Šmerauskas  priminė, kad  rytoj, kovo 19-ąją,  Juozapinės. Tai Marijos sužadėtinio diena, primenanti kelią per kurį atėjo Dievo malonė. Tai šventė, kuri neatsiejama nuo Gavėnios ,  nuo laukiamo pavasario,  švenčiama džiaugsmingai ir pakiliai.

Valandoje  dalyvavusi Kauno akademinio dramos teatro aktorė Aušra Keliuotytė  skaitė savo tėvo Alfonso Keliuočio eilėraščius. Ji atvėrė savo  tėvo, išėjusio Anapilin, kūrybą. Kaip sakė projekto  „Dialogo – Žodis ir Spalva“ vadovas Egidijus Stancikas: „Tai  akstinas mums visiems prisiminti savo šaknis“.

Aktorė Aušra Keliuotytė tarsi pavasario  dvelksmas , skirdama  savo talento valandą tėvo atminimui, klausytojus vedė laiko, jausmų , gamtos grožio keliais.

Parodų   salėje  žiūrovai jau ne pirmą  sekmadienį gėrėjosi Mindaugo Kavaliausko fotografijos darbų paroda apie Kražius. Apie jį fotomenininkas šioje popietėje parodė ir dokumentinį filmą .

                                                                       Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021