Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dievo vaikų“ būrelio rekolekcijos Raudondvaryje (2007-11-19 )

Paskelbta: 2007-11-28

 

Penktadienis (11-09)

Atvykome į jaukią vienišą sodybą miško gilumoj, netoli Raudondvario, kur buvome labai šiltai sutikti. Kai visi susirinko, pagiedojome Dievą šlovinančių giesmių, žaidėme keletą įdomių susipažinimo žaidimų, tiesiog džiaugėmės vieni kitais. Žaisdami galėjome lengviau įsiminti draugų vardus ir pasisemti gerų emocijų. Ir štai atėjo ilgai laukta vakarienė. Visi susėdome prie bendro stalo kaip viena šeima, padėkojome Dievui už mums suteiktas gėrybes ir valgėme, buvo tikrai gardu. Po vakarienės vėl susirinkome į mūsų salytę ir klausėmės įdomaus ses. Irenos Romaškaitės pasakojimo apie Jėzaus apaštalus. Gavome kūrybinę užduotį ir grupelėse turėjom įdomiai pristatyti savo burtų būdu išsitrauktą šventąjį. Sulaukėme labai originalių plakatų, daug giedojome ir sužinojome naujų dalykų apie šventuosius.
Vėlai vakare patogiai įsitaisėme priešais televizorių ir išklausę gyvų liudijimų apie motiną Teresę žiūrėjome apie ją sukurtą dokumentinį filmą. Tačiau ne visi buvome tokie ištvermingi ir po įspūdžių kupinos dienos, pavargę nesulaukėme filmo pabaigos. Taigi Labanaktis !

Šeštadienis (11-10)

Labas rytas! Pabudome ir kelkimės. Sunkiai sekėsi išlipti iš lovų taip anksti, tačiau rytinė mankšta prajudino visus kaulus. Pasimankštinę, susirinkome ryto maldai ir buvome apdovanoti siurprizu – kunigo Jono Bosko laišku parašytu specialiai jaunimui. Linksmai pagiedojome ir tada jau garuojantys kvapai viliojo į virtuvę. Po pusryčių turėjome įdomų užsiėmimą, visi bendrai aiškinomės, dalijomės patirtimi, nuomonėmis, supratimu apie adventą ir jo laukimą. Gavome keletą užduočių, vieną iš jų labai įdomią. Turėjome pasidaryti savo advento darbų knygutę, ją iliustruoti ir jos pažadus ištesėti per 4 ateinančias advento savaites. Dar buvo keletas judresnių žaidimų, o tada jau ir pietūs. Mmm... kaip skaniai gamina valgyt.
         Po pietų turėjome įdomų užsiėmimą, vėlėme angeliukus iš vilnos. Šis užsiėmimas visiems labai patiko, darbavosi net patys mažiausieji. Visi džiaugėmės savo angeliukais. Išgėrę arbatos susirinkome žiūrėti filmo, šįkart lengvesnio – „ Kiti Padaužų kaimo vaikų nuotykiai “. Po filmo vadovai sugalvojo linksmą ir juokingą išdaigą. Grupelėse vaikai turėjo sukurti užduočių ir žaidimų savo vadovams. Oi kiek prisišėlom paskutinį vakarą. Vaikai buvo tikrai išradingi. Vėlai vakare žvakių šviesoje kalbėjome Rožinį. Kiekvienas galėjome išsakyti savo intencijas už ką meldžiamės. Buvo labai įspūdinga.

Sekmadienis (11-11)

Ir vėl kėlėmės su ta pačia mankšta tik šiandien truputį vėliau. Papusryčiavome. Išklausėme vieno draugo liudijimo apie jo atsivertimą Dievui. O po jo visų ilgai laukta viktorina, kurioje galėjome išbandyti savo žinias. Rungėmės, kūrėme, galvojome, žaidėme, buvo daug įvairių ir smagių užsiėmimų grupelėse. Paskutiniai pietūs kartu, kaip niekad skanūs. Visi bendrai susitvarkėme savo kambarius, kas greitesnis, tas pirmesnis galės išbėgti į kiemą pasidžiaugti pirmuoju sniegu. O vadovai ramybėje tvarkė namus ir ruošėsi šv. Mišioms. Kartu parepetavome Mišių giesmes, susikaupėme, išsakėme įspūdžius apie šias rekolekcijas, prašymus, už ką norėtume pasimelsti per šv. Mišias. Ir, atvykus kunigui, visi drauge dalyvavome šv. Mišiose.
                Po jų teko atsisveikinti iki kitų susitikimų ir važiuoti namo. Džiaugsmas širdy buvo begalinis. Buvo labai šaunus savaitgalis. Ačiū vadovams.

                                                                           Dalyvė Agnė Grigaitytė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021