Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ten, kur skamba kanklės (2011-11-09)

Paskelbta: 2011-11-23

 

Lapkričio 9-ąją senjorai rinkosi  Kauno senamiestyje  - Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje. Kai kas lankėsi gal ne kartą, o kai kas ir pirmą. Argi neįdomu pamatyti tai, kas sukaupta šiame muziejuje, kuris gyvuoja jau dvidešimt šeštuosius metus? Čia gausybė instrumentų, pasakojančių apie jų kilmę, raidą.

Didelį senjorų būrį sutiko gidė Laura Lukenskienė. Ji ne tik pasakojo apie instrumentus, bet ir demonstravo jų skambėjimą. Pamatėme archaiškus instrumentus, skirtus ne tik muzikuoti, bet pranešti žinią, žaisti, raminti gyvulius, skelbti darbo pradžią ir pabaigą. Galėjome ne tik paklausyti rago, kerdžiaus trimito, bet ir patys pūtėme skudučius. Išvydome kanklių įvairovę, kurios skiriasi pagal regionus. Išgirdome ir jų skirtingą skambesį. Abejingų nebuvo, kai gidė Laura prakalbino kankles. O kur dar armonikos, fisharmonijos, gramofonai...

Antroji mūsų ekskursijos dalis vyko muziejaus menėje, kur dar labiau pajutome šio turtingo muziejaus gyvenimą. Čia mums kankliavo gidė Laura, čia atsigaivinome arbata ir dainavome.

Kupini įspūdžių palikome muziejų ir pasklidome pasivaikščioti po senamiestį. Tad kaip nepasidžiaugti tokia šilta ir saulėta lapkričio diena?        

                                                Rima Lipšienė




Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021