Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – Žodis ir spalva" (2011-10-23)

Paskelbta: 2011-10-24

 

Spalio 26 d. „Dialogas – Žodis ir spalva“ prasidėjo neįprastais muzikos garsais.

Įžangoje aktorius Egidijus Stancikas kalbėjo: „Šią gražią rudenišką popietę susirinkome tam, kad įsiklausytume ką šnara žemė...  Žemė, užklota lapais, o po jais nežinia ką ji slepia. Pabandykite įsiklausyti į tą žemės sopulį ir paversti jį muzika... 

Šiandien šioje salėje   mus  kalbins žodis, o parodų salėje kalbins spalvos ir meno ženklai.“

 

 

Aktorė Olita Dautartaitė eilėmis: „Mėnulis tikras tėvas jo, sesuo – dangaus žydrynė, paukščių takais tu išskridai gint pavergtos Tėvynės“ pradėjo popietę skirtą partizanams atminti ir pristatė išleistos knygos „Cukraus kalnas“ autorės, JAV lietuvių poetės, rašytojos žurnalistės Eglės Juodvalkės knygą „Sakalai naktį nemiega“.

 

„Tikros juodos naminės duonos neiškepsi be raugo, o šalies ateities nesukursi be praeities. Subrandintas raugas duoną daro purią, sočią ir kvapnią, o praeitis, skaidriai vertinama ir atsargiai maišoma su dabartimi, leidžia kreipti ateitį prasmingu ir teisingu keliu. Nebranginant svarbių tautos istorijos įvykių, ateitis lieka bergždžia, taip kaip ir duona be raugo neiškyla ir greitai pelija .Esame laisvi, nes su milžinu stojo į kovą nykštukas. Kai daugelis pasaulio šalių džiaugėsi Antrojo pasaulinio karo pabaiga, Lietuvos miškuose dar beveik dešimtį metų kovojo partizanai. Miško broliai, miškiniai, žaliukai, žalieji broliai priešinosi mus okupavusiai Sovietų Sąjungai, gynė Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, aukojo savo ateitį ir gyvybes. Jų narsa, kančios ir žūtys – tai tarsi duonos raugas. Su juo galime kurti savo ir Lietuvos ateitį. Partizanams, tam duonos raugui, atminti tebūnie skirta ir ši knyga.“(Eglė Juodvalkė).

Skambėjo eilės apie laisvę, partizanų priesaiką, kovą, tėvynę ir t.t. Aktorė ne tik skaitė eiles, bet ir uždainavo, įtraukdama salėje sėdinčius žiūrovus.

Savo pasirodymą O. Dautartaitė  užbaigė poeto J. Strielkūno žodžiais:
   ....Kažkada iš Lietuvos atėję,
   Mes ir vėl sugrįšim Lietuvon....
   Nerašykit mano vardo, žmonės,
   Parašykit, žmonės: L i e t u v a.

 

Vienas garsiausių grafikų Evaldas Mikalauskis pakvietė į parodų salę prie savo darbų. Ten jis papasakojo kaip gimsta grafika, atsakinėjo į užduotus klausimus.

                                   Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021