Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Marija, lydėk mus!" (2007-10-30)

Paskelbta: 2007-10-31

 

Pamenate straipsnį „Su vaikais į Anykščius“? Ar patiko su vaikais keliauti? Jei taip, tai papasakosime apie jų stovyklą, kuri vyko rugpjūčio 5 – 10 dienomis Kaulakių kaime, netoli Šiluvos.

Pirmiausia grįžkime kelis mėnesius atgal. Žaliakalnio vaikų dienos centro vaikai ir darbuotojos ilgai meldėsi, kad šią vasarą būtų galima išvykti į stovyklą. Parašę projektą Lietuvių Katalikų Religinei Šalpai ir gavę finansavimą, ruošėmės stovyklauti. Už tai nuoširdus ačiū jiems.

Ir štai, ilgai lauktą rugpjūčio penktąją, apsikrovę stovyklai reikalingais daiktais, linksmi išvykstame į stovyklą.
Sodyba ir jos šeimininkai visus sužavi nuo pirmos atvykimo akimirkos. Čia viskas taip gražu, taip natūralu, taip ramu... Vaikai susidomėję apžiūrinėjo sodyboje išradingai pastatytus medžio drožinius, sūpuokles. Kai jie pamato greta sodybos esantį vandens tvenkinį, suprantome – stovykla bus įdomi ir smagi!

Jau pirmąjį rytą vaikai pajuto, jog atvyko į kaimą – juos rytais savo mūkimu prikeldavo kaimynų veršiukas. Kiekvieną rytą vaikai su viena iš vadovių darydavo mankštą ir bėgiodavo per sodybą besidriekiančiu „žvalumo taku“. Po tokios mankštelės būdavo labai gera atsigaivinti vėsiame tvenkinyje. Natūralu, kad tvenkinys greitai tapo dėmesio centre, o prie vandens dviračių ar valties net eilė susidarydavo.

O kiek žaidimų ir įdomių rungčių laukdavo vaikų per visą dieną! Talentų šou, dainų vakaras, lobių ieškojimas. Galėtum pasakoti ir pasakoti be galo. Dar pridėkime skanų maistą, linksmąją virėją (ją vaikai net norėjo vežtis į Kauną), svetinguosius šeimininkus ir šeimininko iškopinėtą medų...

Viskas buvo įdomu ir labai smagu, tačiau nepamiršome ir svarbiausio – dvasinio maisto, be kurio visos šios linksmybės neturėtų prasmės. Kadangi stovyklos tema buvo „Marija, lydėk mus“, visi stovykloje vykę užsiėmimai buvo susiję su Švč. Mergele Marija. Vadovai su vaikais kalbėjosi apie Marijos gyvenimą, jos misiją. Per šiuos užsiėmimus dažnai būdavo pereinama prie Jėzaus mokymo, paties žmogaus gyvenimo tikslo, gyvybės stebuklo aptarimo.
Beveik kasdien Šiluvos bazilikos vikaras pas mus atvykdavo aukoti šv. Mišių. Per šv. Mišias vaikai patys giedodavo giesmes, skaitydavo skaitinius, maldavimus. Po Mišių vikaras dar šiek tiek pabendraudavo su vaikais, pasiteiraudavo apie juos pačius ir stovyklą.

Kai stovykla baigėsi nuvykome į Tytuvėnus, apžiūrėti senojo pranciškonų vienuolyno ir bažnyčios. Mums labai pasisekė, nes ten buvusi vienuolė mums aprodė vienuolyną, papasakojo jo istoriją.

Iš Tytuvėnų dar užsukome į Šiluvą, padėkoti Švč. Mergelei Marijai už nuostabią stovyklą, už tai, kad grįžtame sveiki, pailsėję, kupini naujų įspūdžių.

Ačiū Švč. Mergele Marija!


                               Laima Karaškaitė, Žaliakalnio vaikų dienos centro socialinė darbuotoja

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021