Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Popietė su aktore Regina Varnaite (2007-10-21)

Paskelbta: 2007-10-22

Laimė būti kartu...

Į taip pavadintą sekmadienio popietę iš ciklo „Dialogas – žodis ir spalva“ –susitikimą su aktore Regina Varnaite susirinko labai gausus įvairaus amžiaus kauniečių būrys. Projekto vadovas aktorius Egidijus Stancikas šiltais žodžiais kalbėjo apie aktorę Reginą Varnaitę, kuri praeitą pavasarį atšventė brandų jubiliejų. Per 55-erius metus teatre ji suvaidino daug komiškų, linksmų ir žaismingų, humoru spindinčių personažų. Kaip pabrėžė E. Stancikas, Regina Varnaitė tikra komedijos karalienė, o vidumi – ir tyli, ir liūdna, ir romantikė.

Popietėje vėl pamatėme Bekampienę iš „Amerikos pirtyje“, Izoldą iš „Šventežerio“, Antosę iš „Visada tas pats“. Prabilo ir aktorė lyrikė: klausėmės jos skaitomų Maironio, B.Brazdžionio eilių ir padainuotos dzūkų liaudies dainos. Susitikimą labai sušildė kartu su aktore Regina Varnaite dalyvavusi jos dukra Aušra Eidukaitytė. Kalbėdama apie mamą aktorę, Aušra priminė jos vaidmenis, apie gyvenimą ir darbą teatre su šviesios atminties vyru aktoriumi Vytautu Eidukaičiu.O kaipgi neprisiminti dramaturgo K.Sajos dramų, sukurtų specialiai Reginai Varnaitei ir jo pasakytų žodžių: “Regina Varnaitė – bilietas be pralaimėjimo“. Dukra širdingai atviravo, kad jos yra laimingos, gyvendamos kartu, būdamos patriotėmis ir džiaugiasi kiekviena diena. Aktorė Regina Varnaitė džiaugiasi ir dukrų, anūkų, proanūkio gyvenimu, o taip pat ir susitikimais su žiūrovais. O jie, susirinkę sekmadienį po šv. Mišių, širdingais plojimais pritarė Egidijaus Stanciko palinkėjimais aktorei Reginai Varnaitei: “Sveikatos, kūrybos ir susitikimų“.

Lyg atsvara Reginos Varnaitės brandai – po susitikimo su aktore įvyko jauno dailininko Gvido Latako tapybos darbų parodos atidarymas. Kaip teigia dailininkas, jis mėgsta piešti žmogų, dar rašo ir kalinėja varį. Jam labiau patinka prisiminti tai, kas buvo. Manyčiau, kad aplankiusieji parodą tikrai turės ką prisiminti. 


                                                                                               Rima Lipšienė
                            


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021