Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Gyvenimas po gyvenimo... (2011-05-20)

Paskelbta: 2011-05-24

 

Tikriausiai nėra žmogaus, kuris nesusimąstytų apie gyvenimą po gyvenimo Žemėje. Toks pokalbis ir įvyko senjorų popietėje gegužės 20-ąją dieną. Kanauninkas Robertas Pukenis kalbėjo apie tai, kad žmogaus dvasia veržiasi suvokti, pažinti visatą, gyvybės paslaptis ir valdyti, ieško visatoje kitų civilizacijų. Bet ar neprotingiau spręsti kiekvieno problemą, kiekvienam rūpimą klausimą – ar aš gyvensiu po mirties? Kas yra siela, kada ji prabyla? Kanauninkas pateikė labai įdomių išvadų iš amerikiečių medicinos ir filosofijos mokslų daktaro Raimondo Modi knygos „Gyvenimas po gyvenimo“.

Autorius išnagrinėjo apie 150 žmonių išgyvenimus patyrus klinikinę mirtį ir apibendrino jų potyrius bei išgyvenimus. Kaip pabrėžė kanauninkas, autorių stebino, kad visų tų žmonių pojūčiai ir pasakojimai, ką jie išgyveno, yra labai labai panašūs, tie žmonės teigia, kad jų išgyvenimai yra nenusakomi arba sunkiai išreiškiami žodžiais. Daktaras R.Modis, kuris buvo abejingas tikėjimui, kuris bandė aiškinti materialistiškai, padarė išvadą , kad tie reškiniai yra sielos galių apraiškos: "Esu tikras, kad mes negalime visiškai suprasti šio gyvenimo, kol nesulauksime švystelėjimo iš dangaus“. Apie tai mokslininkas yra kalbėjęs televizijos laidose, diskusijose. Kanauninkas Robertas Pukenis sakė, kad tai parodo autoriaus mokslinį objektyvumą, kad jo išvadas patirtino ir kiti mokslų daktarai.

Savo knygoje „Teesie“ kanauninkas Robertas Pukenis tai apibendrino pačiais esmingiausiais žodžiais: “Tikėdamas Kristaus prisikėlimu, aš aukštinu žmogų, kurį Kristuje mokslas sudvasina, Jo meilės Evangelija pakeičia žmogaus širdį“.

                                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021