Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - žodis ir spalva“ (2011-05-15)

Paskelbta: 2011-05-18

Vidurio Lietuvos žmogus...

Jis visuomet turėjo aiškią poziciją, buvo tvirtas ir tiesus, gebėjo būti ne tik aktoriumi, bet ir dramaturgu, poetu... Taip apie Kauno akademiniame dramos teatre daug vaidmenų sukūrusį aktorių Antaną Žeką kalbėjo „Dialogas – Žodis ir Spalva“ projekto vadovas Egidijus Stancikas gegužės 15-osios valandoje. Kartu su Antanu Žeku dalyvavo ir jo žmona Elena Žekienė, kuri daug metų dirbo Kauno lėlių teatre.

Antanas Žekas pasidalino mintimis apie teatrą, spektaklius ir gastroles, apie gyvenimą ir skubantį laiką. Daugiausia skaitė savo kūrybą, žavėdamas klausytojus paprastumu, atvirumu ir stulbinančia stiprybe. Susitikimas su aktoriaus talento gerbėjais buvo labai nuoširdus ir kupinas šeimos šilumos, dvelkiančios iš aktorių poros, kuri jau 52-eji metai kartu.

Elena Žekienė atsivežė lėlių, su kuriomis teko vaidinti, ir parodė keletą nuotaikingų ištraukų iš lėlių spektaklių. Ir tai buvo pliūpsnis geros nuotaikos ir juoko. Kuo geriausios kloties ir stiprybės linkėjo žiūrovai aktoriams Elenai, o ypač Antanui, kuris po kelių dienų švęs garbingą aštuoniasdešimtmečio jubiliejų.

Parodų salėje ypač didelio žiūrovų dėmesio sulaukė Nijolės Marijonos Price iš Čikagos tapybos darbai. Apsilankiusieji džiaugėsi jos darbais, kurie traukė realistiškumu , spalvų gama ir kuriuos taip nesudėtinga suprasti.

                                                                   Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021