Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – Žodis ir spalva“ (2011-02-20)

Paskelbta: 2011-02-23

Supančio pasaulio paslaptis...

Ar kasdienybėje mes apie tai susimąstome? Paskendę darbų ir rūpesčių rutinoje me dažniausiai pamirštame gyvenimo esmę ir jo paslaptis. Tik kai susitinkame su menininkais, kai pamatome, išgirstame, įsižiūrime ir įsiklausome, - tuomet suklūstame, koks paslaptingas mus supantis pasaulis ir kiek daug jame gelmių, prasmių ir grožio.

Tai atskleidė ir vasario 20-ąją „Dialogo – Žodis ir Spalva “ projekte dalyvaujantys menininkai – Kauno akademinio dramos teatro aktorė Vilija Grigaitytė ir dailininkas Vilius Slavinskas.

Vilija Grigaitytė skaitė ištraukas iš neseniai išleistos Aldonos Ruseckaitės knygos „Marios vandens“ , taip pat Janinos Degutytės, Nijolės Miliauskaitės, Juditos Vaičiūnaitės poeziją.

Vilius Slavinskas į parodą pakvietė prieš dvi savaites, dabar pateikė naujų tapybos darbų. Anot dailininko, bandydamas suvokti supančio pasaulio paslaptį ir kurdamas asmeninės patirties asociacijų viziją, pasitikiu žiūrovo sugebėjimu savitai pratęsti kūrybinį procesą savo mintyse. Tai buvo valanda, kupina tikrojo meno, ilgai išliekanti kiekvieno žūrovo širdyje, nes palietė jautriausias žmogaus stygas.

                                                                  Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021