Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Belaukiant Šv. Kalėdų“ (2010-12-05)

Paskelbta: 2010-12-13

Džiaukimės šia akimirka

Advento ciklas „Belaukiant Kalėdų...“ tęsiasi. Prieš renginį klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius vėl kalbėjo apie Adventą ir artėjančias šv.Kalėdas. Šiame laikmetyje daugelis pamiršta esminius didžios šventės aspektus ir tampa lyg prekybininkų bei blizgučių įkaitais, kai lenktyniaudami perka kuo brangesnes dovanas. Klebonas ir kalbėjo apie dovanas, kurias mes ruošiamės nupirkti ir dovanoti savo artimiesiems. Jis ragino nesusižavėti materialinėmis dovanomis , o nudžiuginti savo šeimos narius tuo, kad ir smulkemnomis, bet kas galėtų pradžiuginti ir praturtinti dvasiškai. Sakykim, ar tai Šventasis Raštas, ar Katekizmas vaikams. Juk išties galima surasti daug paprastų, turtinančių dvasinį pasaulį ir nebrangių smulkmenų, nepamirštant užrašyti nors keletą šiltų žodžių.

Renginyje dalyvavusi Maironio literatūros muziejaus direktorė poetė Aldona Ruseckaitė ne tik skaitė savo eiles ir ištraukas iš savo naujausios knygos „Marios vandens“, bet ir pasidalino mintimis apie šiandieninį gyvenimą, nekintančias vertybes ir asmeninius ieškojimus. Baigdama savo kūrybos valandą, Aldona Ruseckaitė palinkėjo: „Džiaukimės šia akimirka“. O pasidžiaugti išties buvo kuo. Ne tik poetės valanda, bet ir Valdo Andriuškevičiaus klarnetu atliekamomis melodijomis, kurios savo gilumu ir ramybe labai tiko Advento metui.

Labai nudžiugino ir Gintaro Česonio fotografijų paroda „ Nuo Šilinių iki Šilinių “.Tai jaunas fotomeninkas, bet jau yra surengęs 17 asmeninių parodų, dalyvavęs daugiau kaip 40-yje grupinių parodų, išleidęs keletą fotoalbumų.
      

                                                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021