Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Susitikimas su gydytoja (2010-10-06)

Paskelbta: 2010-10-20

 

Niekas negali paneigti, kad vyresniojo amžiaus žmones aplanko įvairiausios ligos. Labiausiai visi bijo tų ligų, kurios turi įtakos žmogaus mąstymui, elgesiui. Trumpai tariant, sakoma, kad laiminga senatvė tų, kurie būna šviesios atminties ir nereikia psichiatrų pagalbos. Deja, ne viskas priklauso nuo žmogaus norų ir dar viena bėda, kad labai dažnai kreipiasi į psichiatrus gerokai pavėlavę, kai liga jau įsisenėjusi.

Tad senjorams buvo labai pravartu paklausyti Kauno psichiatrijos ligoninės skyriaus vedėjos Aušros Andriuškevičienės, kuri maloniai sutiko dalyvauti spalio 6-osios popietėje. Gydytoja plačiai pasakojo , kas tai yra silpnaprotystė. Kaip ir kodėl sutrinka mąstymas, elgesys, kaip keičiasi tokio žmogaus charakteris. Kalbėjo apie nerimą, baimes bei kitus psichikos sutrikimus, atsirandančius senatvėje. Prelegentė akcentavo, kad labai dažnai žmonės bijo kreiptis pas specialistus ir vartoja ne tuos vaistus, kurių reikia. Ji paragino, kuo anksčiau kreiptis patiems ir jų artimiems žmonėms , kad ankstyvosiose ligos stadijose senyvas žmogus būtų reikiamai gydomas. Psichiatrė atsakė į gausius senjorų klausimus, o kai kurie ir asmeniškai pasikalbėjo.

Visi senjorai labai džiaugėsi beveik dvi valandas pabendravę su psichiatre Aušra Andriuškevičiene ir buvo labai dėkingi už suteiktas žinias.

                                                            Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021